معرفی 10 فیلم ترسناک برتر سینما – بررسی فیلم های ژانر وحشت

معرفی فیلمهای معروف ترسناک | بررسی ژانر ترسناک و فیلم هایی با موضوع تم وحشت

مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم :

  • مقدمه بهترین فیلم های ترسناک
  • معرفی 10 فیلم ترسناک تاریخ سینمای جهان
  • جمع بندی و کلام آخر نویسنده
  • ثبت کامنت و معرفی فیلم های ترسناک منتخب شما (انتهای مقاله)

ساخت تیزر تبلیغاتی


مقدمه انتخاب بهترین فیلم های ترسناک

انتخاب کردن، کار راحتی نیست خصوصا در شرایطی که مجبور باشیم در بین گزینه های زیادی، دست به انتخاب بزنیم. علاوه براین، هر انتخاب و گزینشی در دل خود، با مقوله ی تشخیص و قضاوت پیوند خورده است. بنابراین این احتمال همیشه میرود که سنجش و معیار ما مورد پسند بسیاری از افراد واقع نشود.

رضایت همه را بدست آوردن، کار تقریبا غیرممکنی است. با این همه، انتخاب و گزینش و معرفی 10 فیلم (یا 10 کتاب) منطقا با محدودیت مواجه است. این محدودیت میتواند به خود عنوان و عدد ده و یا ژانر برگردد و نه نقص و کاستی از جانب نویسنده.

البته می دانیم که سلیقه و ذایقه نویسنده (گزینشگر) در امر قضاوت و تعیین نام فیلم ها اثرگذار است و نمیتوان تماما آنرا کنار گذاشت یا به حالت تعلیق درآورد. ضمن توجه به این نکات، در اینجا تلاش کرده ایم تعداد مشخصی از فیلم های ژانر ترس و وحشت را به خواننده، به شکلی فشرده و مختصر، معرفی کنیم.

معیار و متر اصلی ما در انتخاب آثار زیر، تنوع و گوناگونی بوده است. منظور اینکه تلاش کرده ایم هم از سینمای شرق و هم سینمای غرب اثری را در گزینه های خود قرار دهیم. تلاش کرده ایم فقط کارگردان های مشهور و مطرح این ژانر را در لیست قرار ندهیم یا فیلم های که تازه ساخته شده اند.

همچنین تلاش بر این بوده که جوایز فیلم ها و امتیاز آنها در سایت های معتبر سینمایی و توسط منتقدان سبب نشود که فیلم ها و کارگردان های کمتر شناخته شده و قدیمی را از لیست کلا کنار بگذاریم. با این مقدمه، به سراغ معرفی ده فیلم از ژانر ترس و وحشت می رویم. شاید مهمترین ویژگی این ژانر و آثار زیر، در سنجش میزان ظرفیت تماشاگر هنگام روبرو شدن با عذاب جسمی و روحی سوژه های سینمایی باشد.

بررسی 10 اثر برتر سینمایی ژانر ترسناک 

  1. فیلم ترسناک احضار The Conjuring 2013 – القای وحشت محض از پس احضار

تحلیل و نقد فیلم The Conjuring | معرفی فیلم ترسناک احضار

کارگردان فیلم احضار (2013) جیمز وان است. محصول آمریکا است. فردی که در ژانر ترس و وحشت برای  اهل سینما شناخته شده است. ظاهرا آنچه در اثر احضار می گذارد، اساسی در واقعیت دارد و تماما سینمایی فانتزی به یاری تکنیک های فیلمسازی نیست. همین نکته باعث می شود ترس و وحشتی که فیلم تصویر می کند را جدی بگیریم و بیشتر تحت تاثیر آن باشیم حتی بعد از اتمام فیلم اثر آن می تواند در حافظه و روان ما باقی بماند.

داستان فیلم به صورت خلاصه بدین قرار است: پنج دختر در خانواده پرون زندگی می کنند و شخصیت ها آنها باهم تفاوت های دارد. آنها در سال 1971 به خانه ای قدیمی در یکی از روستاهای آمریکا می روند. خانه ظاهرا مشکلاتی دارد ازجمله اینکه سگ خانواده ی پرون هنگام ورود علایم عجیبی از خود بروز می دهد و … .

مادر خانه تلاش دارد اوضاع را مدیریت کند ازین رو به دو پژوهشگر حوزه ی مسایل ناشناخته مراجعه و از آنان درخواست کمک می کند. خانه پرون را نیروی ناشناس هدایت می کند و امکان زندگی را از خانواده ی پرون سلب کرده است.

مثلا وسایل خانه به دلایل نامشخص شروع به حرکت کردن و تکان خوردن می کنند و صداهای ترسناکی به گوش می رسد. در این اثر بازیگرانی چون پاتریک ویلسون و ورا فارمیگا نقش آفرینی می کنند. مدت زمان فیلم تقریبا دو ساعت است.

نکته ی جالب ماجرا اعتماد و باور قوی صاحب خانه به متخصصان حوزه ی ماورا است انگار کارگردان کار آنان را تبلیغ و برجسته می کند. سری فیلم های The Conjuring همچون  ساخت فیلم مستند ترسناک می باشند که مخاطب را با شخصیت ها و داستان هایشان همرا می کند.

  1. فیلم ترسناک درخشش (The Shining (1980 – ترس روانشناختی ناشی از جنون

تحلیل و نقد فیلم The Shining | معرفی فیلم ترسناک درخشش

نویسنده و کارگردان این اثر، استنلی کوبریک است. کسی که ادیسه فضایی و پرتقال کوکی را هم ساخته است. فیلم محصول سال 1980 در آمریکا و انگلیس است. درخشش یک اثر اقتباسی در سینما محسوب می شود و در اینکه چقدر به منبع خودش وفادار بوده، بین صاحب نظران اتفاق نظر وجود ندارد. ترس و وحشت در این اثر کوبریک، شکلی روانشناختی دارد و به تنهایی و دیوانگی مربوط می شود.

سکانس ها فیلم با جزییات دقیقی طراحی و تدوین شده است. نکته مهم  اینکه ترس و پیامدها آن در درخشش، در یک هتل و بین اعضای یک خانواده تصویر می شود نه با ارواح و نیروهای نامرئی. یک پدر تا چه حد می تواند نسبت به فرزند و همسر خود خشونت بورزد؟ ترسی و خشونتی که در این اثر وجود دارد به نظر در صفحات حوداث روزنامه ها پیدا نمی شود.

خطوط اصلی درخشش اثر استنلی کوبریک به این صورت است که نویسنده ای به اتفاق همسر و فرزند خود به هتلی می رود. هدف وی از رفتن به هتل بخاطر تکمیل داستان خود است. نویسنده (با بازی ماندگار جک نیکلسون) فضای آرامش بخش هتل را می پسندد و برای انجام کار خود به آن نیاز دارد ازین رو حاضر است شرایط سختی را تحمل کند و اجازه دهد خانواده اش در زمستان در هتل باشند. تنهایی برای نویسنده مصیبت می شود به نحوی که خانواده ی خود را یک دشمن می بیند.

نکته محوری این فیلم شاید تصویر کردن ترس خشونت در سرمای زمستان و بین اعضای یک خانه است که شدت و وسعت آنرا بالا می برد. منظور اینکه مکان و فصل فیلم سبب عمق بخشیدن به مفهوم و پیام اصلی فیلم شده است و برای آن یک پشتوانه قوی ساخته است. نماهای بسته و در سرما با رنگ های تند، حسی از خفه شدن و اضطرار را انعکاس می دهند.

بی انصافیست اگر تفکرات و هنر استنلی کوبریک در قامت کارگردانی این فیلم را به راحتی نادیده بگیریم. درخشش فیلمیست که بیشتر با کارگردانی و نماهای اعجاب انگیزش حس ترس را در مخاطب خود تداعی می کند.

  1. فیلم ترسناک بچه رزماری (Rosemary’s Baby (1968 – زمانی برای تولد بچه ی شیطان

تحلیل و نقد فیلم Rosemary's Baby | معرفی فیلم ترسناک بچه رزماری

این فیلم برگرفته از رمانی از آیرا لوین است. کارگردان فیلم، رومن پولانسکی است. کسی که اثر پیانیست را ساخته و جدیدا اثر تاریخی یک افسر یک جاسوس را کارگردانی کرده است. کارگردانی که کارنامه ای جنجال برانگیز در حیطه ی سینما، و زندگی شخصی پر از مصیبتی را تا به امروز طی کرده است.

فیلم بچه رزماری او محصول سال 1968 است که سرشار از معنی و مفهوم است و ترس و وحشت تنها یکی از آنها است. داستان فیلم در مورد خانواده­ ی رزماری و گای (میا فارو و جان کاساوتیس) است. زوج جوانی که با سرسختی به یک آپارتمان نقل مکان میکنند.

آپارتمان ظاهرا مشکلات عجیبی دارد و همسایه ها شغل و کارشان دقیقا مشخص نیست. ولی خانواده ی فارو به این امر توجه نمیکنند و همواره در دنیای خودشان سیر میکنند. مرد خانه کمی سهل انگار و بیخیال به نظر میرسد و درگیر غریزه اش است.

همسایه ها با خانواده ی رزماری آشنا می شوند و رابطه شان با رزماری و گای، گرم و صمیمی می شود. افرادی دیگر در آپارتمان زندگی میکنند که یکی از آنها بدون دلیل مشخصی میمیرد. رزماری باردار میشود و نگران نوزاد خود است که نکند بچه رزماری نیز به سرنوشت شوم همسایه ها دچار شود.

درمورد این فیلم پولانسکی بسیاری معتقدند که این اثر به فرقه ی شیطان پرستی و مناسبات سرمایه دارانه پشت آن نفوذ کرده و نکات مهمی را افشا کرده است. علاوه بر این، ترس و وحشت در این اثر ماهیتی الهیاتی به خود می گیرد و در بعد روانشناسی صرف، باقی نمی ماند و به فراتر می رود. رومن پولانسکی در این اثر نشان داده است که فقط در ساخت فیلم های تاریخی توانا نیست و می تواند در کاشتن ترس و وحشت بامعنی زیر پوست تماشاگران سینما، قوی ظاهر شود.

  1. فیلم ترسناک روانی هیچکاک (Psycho (1960 – مفهوم ترس با چاشنی موسیقی

تحلیل و نقد فیلم Psycho | معرفی فیلم ترسناک روانی هیچکاک

آلفرد هیچکاک کارگردان فیلم روانی است. در میان آثار هیچکاک، در زمینه ی ترس و وحشت و دلهره شاید منطقی تر بود اثر «پرندگان» ایشان را در اینجا معرفی می­کردیم ولی دلیل انتخاب روانی به جای پرندگان بخاطر ترسی است که به یاری موسیقی برنارد هرمن در فیلم خلق شده است. موسیقی پشتوانه اصلی ترس و وحشتی است که روانی تصویر کرده است.

موسیقی به یاری سایر عناصر سینمایی، تعلیقی «سرگیجه» آور به وجود آورده است که ارزش دقت و تامل دارد. نکته ی فرمیک اثر همین است که مورد تحسین خود کارگردان فیلم روانی هم واقع شده است.

روانی آلفرد هیچکاک، تقریبا محصول 60 سال پیش است ولی هنوز معنی آن زنده است و از نظر تکنیک های متعدد سینمایی همچنان درس های برای آموختن به هنرجوهای سینما دارد. علاوه براین، روانی از نظر گره گشایی فیلم و شخصیت پردازی کاراکتراها و قاب های جذاب شایسته توجه است و همین موارد سبب شده است تماشاگر به راحتی با دوربین هیچکاک همذات پنداری کند.

روایت اصلی فیلم درباره ی ماریون کرین است که بخاطر مسایل عاطفی سرقتی از کارفرمای خود انجام می دهد. یکی از دوستان کرین وی را در عمل دزدی اش یاری می دهد. بعد از انجام سرقت از شهر خارج و به هتلی می رود که فردی بنام نورمن بیتس، مدیریت آنرا بر عهده دارد. مادر نورمن ظاهرا مشکل روحی دارد اما نورمن نیز فردی خونسرد و باثبات بنظر می رسد.

با این حال، استرس گرفتن کرین و دوستش بخاطر سرقت از کارفرما وجود دارد. کاراگاهی دنبال کرین می گردد اما کرین دیگر زنده نیست معلوم نیست چه کسی دقیقا او را کشته است مادر نورمن یا مدیر هتل یا همکاران کارآگاه. این حس تعلیق چندگانه فیلم روانی را سراسر تبدیل به یک فیلم ترسناک و وحشتناک ماندگار می کند.

  1. فیلم ترسناک اره (2004) Saw – وحشت ، خون و هیجان در کنار اصل غافلگیری

تحلیل و نقد فیلم Saw | معرفی فیلم ترسناک اره

کارگردان و مغز متفکر فیلم اره ، جیمز وان است. همان کارگردان فیلم احضار. این اثر چند قسمتی است و داستان اره شکل های متعددی به خود می گیرد. چنانکه می گویند سرگذشت کارگردان بخشی از فرآیند فیلم اره را صورت بندی کرده است و همین امر سبب می شود که ترس و خشونتی که عرضه می شود تماما فانتزیکال به نظر نیاید.

با این حال، سکانس های در اره، غیرقابل دیدن هستند و در تخیل هم نمی گنجد ولی در مدیوم سینما چرا. بربریت در پوستر فیلم اره آشکار است. در این اثر جیمز وان، اجبار و بازی و مرگ یا تلاش برای بقا، عناصر اصلی فیلم را تشکیل می دهند.

این اثر وان، برخلاف فیلم احضار که با نیروهای مرموز و در یک خانواده روایت می شود، با محوریت قاتلی بی نام و نشان و قربانیان مجبور به بازی های معمایی تحت شرایط قاتل ساخته شده است. می دانیم که ژانر وحشت می تواند صورت های مختلفی به خود بگیرد. در قالب اجنه و شیاطین و ارواح یا هیولا و زامبی و قاتل سریالی توسط کارگردانان روی پرده ی سینما برود.

دنباله های اولیه فیلم اره آثار ترسناک اسلشر صرف و موفقی می باشند که مخاطب خود را با قصه معمایی جذاب به دنبال خود می کشاند. اره سرشار از حس وحشت، خون و هیجان بالا می باشد که این حقیقت حتی در  ساخت تیزر تبلیغاتی این سری نیز به راحتی قابل فهم است.

کلیت و داستان قصه ی اره نسخه 2004 به این شکل است که دو فرد در اتاقی گیر کرده و به زنجیری بسته شده اند. کنار آنها چهره مرگ حضور دارد و ناتوان از فرار کرده هستند. صوتی از دستگاهی پخش می شود که می گوید باید در بازی که قوانین آنرا شماها تعیین نکرده اید، شرکت کنید تا شانس زنده ماندن داشته باشید. در این اثر بازیگرانی چون کری الویس و مایکل امرسون و مونیکا پاتر نقش آفرینی می کنند.

  1. فیلم ترسناک تماس (The Call (2020 – سینمای شرق: همواره خلاق در ژانر وحشت

تحلیل و نقد فیلم کره ای 2020 The Call | معرفی فیلم ترسناک تماس

فیلم تماس محصول سینمای کره جنوبی است. اثری که در سال 2020 توسط لی چونگ هیون ساخته شده است. بعد از تماشای این اثر و در مقایسه ی _هرچند نابرابر_ با آثاری که قبلا معرفی شد تاحدی متوجه ی تفاوت ها و شباهت های سینمای غرب و شرق خواهیم شد.

همانطور که در پوستر فیلم تماس قابل مشاهده است زنانگی بر نحوی روایت قصه و درونمایه فیلم هیون غلبه دارد و چند زن آنرا جلو می برند و هدایت می کنند. علاوه بر نکته ای که تازه بیان کردیم، آنچه که در این اثر و به مانند سریال «دارک» در فیلم هیون نمود بارزی دارد، شکل حرکت زمان است که به یاری دوربین و تدوین نشان داده می شود.

فیلم در رابطه با دو نفری است که یکی در زمان حال و دیگری در گذشته زندگی می کند. تماسی این دو را به یکدیگر پیوند می دهد و باعث می شود سیر زندگی شان شکلی متفاوت و غیرقابل باور به خود بگیرد. پارک شین هه در سمت بازیگر، حضوری قوی در این فیلم لی هیون دارد و بازی سرشار از حس را به نمایش گذشته است. اگر به دنبال یک فیلم متفاوت در ژانر وحشت هستید، این فیلم یک پیشنهاد جذاب می باشد.

از گذشته سینمای ژاپن در ژانر وحشت و فیلم های ترسناک نمونه های موفق بسیار از خود نشان داد که با رضایت مخاطبان جهانی مواجه شده است. اما خالی از لطف نیست که به فیلم های موفق دیگر سینمای کره همچون فیلم The Call در ژانر وحشت اشاره کنیم که در طی سال های اخیر بسیار حرف برای گفتن دارند. پیشنهاد ما برای فیلم های کره ای مشابه سال های اخیر فیلم هایی همچون Train to Busan ، Thirst و فیلم قابل تامل The Wailing می باشد.

  1. فیلم ترسناک هالووین (Halloween (2018 – قاتل سریالی همیشه ترسناک

تحلیل و نقد فیلم Halloween | معرفی فیلم ترسناک هالووین 2018

دیوید گوردون گرین کارگردان این فیلم است. این اثر محصول سال 2018 است. اثری شناخته شده که تاکنون با استقبال بسیاری در داخل و خارج از ایران روبرو شده و در کشور آمریکا به فروش میلیون دلاری هم رسیده است.

عمر درسی، جیمی لی کرتیس و ویرجینیا گاردنر و نیک کسل از بازیگران این فیلم جدید گرین هستند. بازیگرانی که قبلا در هالووین بازی کرده­ اند. هالووین به عنوان یک مجموعه، قسمت های دیگری دارد که در چند نسخه از سال 1978 تا به حال ساخته شده است.

از این رو، بهتر است در باب قسمت های قبلی مقداری بیاموزیم و بعد این اثر جدید را ببنیم تا درست تر و دقیق تر محتوا و مضمون فیلم را دریافت کنیم. اگر بخواهیم اطلاعات کمی بدهیم تا داستان فیلم لو نرود همین قدر بس که: دو نفر( لوری استرود و مایکل مایرز) بعد از سالیانی همدیگر را در شب هالووین می بینند در حالی که یکی از آنها قصد کشتن دیگری را داشته است و بنا به دلایلی در صدد انتقام است.

فیلم های سریالی ترسناک زیادی در طی تاریخ سینما به پرده های سینما کشیده شده اند که اغلب طرفداران خود را دارند و مشاهده می شود که در سال 2018 کماکان مخاطب خود را به سینما می کشاند تا حس ترس، تنش و هیجان را به او القا کند.

در فیلم هالووین و نسخه های مشابه سریالی که کم هم نیستند، مخاطب در کنار حس ترس قالبا با هیجان بالا و اعصاب خوردکنی های بسیار مواجه می شود. هالووین به عنوان یکی از مهمترین این فیلم های سریالی که از دهه های قبل ادامه دار است به عنوان فیلم های ترسناک تاریخ سینما مطرح می شود.

  1. فیلم ترسناک بابادوک (The Babadook (2014 – ترسناک همچون قصه های شبانه

تحلیل و نقد فیلم The Babadook | معرفی فیلم ترسناک بابادوک

این فیلم، محصول سال 2014 است و جنیفرکنت نویسنده و کارگردان آن است. مدت زمان فیلم تقریبا یک ساعت و نیم است ولی میزان ترس و وحشتی که در ناخودآگاه و روان تماشاگر می کارد روزها احتمالا باقی بماند. دلیل نیرو ترس و وحشت در فیلم بابادوک، بخاطر حضور یک بچه شش ساله در مرکز داستان است.

بچه ای که با مادری در خانه زندگی می کند و پدرش را در یک تصادف از دست داده است. ساموئل بچه ی آملیا وسایلی می سازد و با یک هیولای غیرواقعی درگیر می شود و شب ها درست نمی خوابد.

داستان زمانی از چند جهت بیخ پیدا می کند که ساموئل بازی گوش وسایلی که برای روبرو شدن با هیولا ساخته به مدرسه می برد و همین باعث اخراج وی از مدرسه می شود. ظاهرا این امر به مذاق مدیران مدرسه ساموئل خوش نمی آید و به ضرر سایر دانش آموزان و هم رده های ساموئل است. مادر ازین موضوع و مسئله مرگ همسر خود، بسیار ناراحت و افسرده به نظر می رسد.

اما عنوان فیلم به چه چیزی ربط دارد؟ به کتابی برمی گردد که آملیا، برای بچه ی خود، شب ها می خواند و همین کتاب ظاهرا پیامدهای عجیب و غریبی در خانه و برای ساموئل و مادرش ایجاد می کند. ترس در این اثر ماهیتی روانشناختی و زیر پوستی دارد  علاوه بر این همچون فیلم احضار جیمز وان ما با نیروهای نامرئی روبرو می شویم.

اما نحوی واکنش شاهدان به این موضوع باهم فرق دارد خصوصا وقتی که درخانه آملیا، پدر وجود ندارد. تماشاگر نسبت به رفتار مسئولان مدرسه ساموئل احساس تنفر می کند چون چندان نسبت به سرنوشت و آینده ی کودک احساس مسئولیت ندارند و اهمیت زیادی نمی دهند. از این رو، مادر بیچاره تر از همیشه به نظر می آید.

  1. فیلم ترسناک حالا نگاه نکن (Dont’ Look Now (1973 – پُلی ترسناک برای ارتباط با ارواح 

تحلیل و نقد فیلم Don't Look Now | معرفی فیلم ترسناک حالا نگاه نکن

فیلم حالا نگاه نکن محصول سال 1973 به کارگردانی نیکلاس روگ است. بازیگرانی چون جولی کریستی و دیوید تری و دونالد ساترلند در اثر حالا نگاه نکن نقش آفرینی کرده اند. بخشی از وحشت و ترسی که در اثر روگ نهفته است از جنس ارتباط با ارواح است از زبان بازیگران فیلم و در رابطه با عضو یک خانواده که فوت کرده است.

اگر بخواهیم کمی سر قصه را باز کنیم: داستان به این شکل جلو می رود که جان و لورا (بورا) در کشور ایتالیا با دو خواهر تقریبا مسن ارتباط می گیرند. خواهران می گویند با ارواح می توانند تعامل داشته باشند.

یکی ازین موضوع خوش اش می آید و دوست دارد ببیند واقعا چه اتفاقی می افتد و ارتباط با ارواح چگونه و به چه شکلی است، دیگری اما قبول ندارد و می گوید سخنان خواهران پوچ و تهی از معنی است و انگ خرافه می زند. و مایل نیست باور کند حال بخاطر ترس یا هرچیز دیگر.

این اثر نیکلاس روگ، اقتباسی  از داستانی به نویسندگی دوموریه است. این فیلم روگ، تا حد زیادی رابطه ی عناصری چون سرنوشت و تقدیر، مذهب و جادو، و خرافه و خون و تاریخ را به تماشاگر -به یاری رسانه ی سینما- نشان می دهد. زمان فیلم حدودا دو ساعت است روایت اثر حالا نگاه نکن، غیرخطی است. فیلم جنبه های تاریخی جذابی دارد.

تاثیر مرگ فرزندی بر ذهن پدر و مادری، بخاطر سهل انگاری، عذاب وجدان و نشخوار فکری و بعدتر رابطه با ارواح در شهر پر آب ونیز، سبب  می شود به راحتی موضوع فیلم را درک نکنیم و شاید نیاز باشد برای بار دوم باشد. شاید بتوان گفت این اثر ترکیبی از شاخه های مختلف ژانر وحشت است و به راحتی در یک دسته قرار نمی گیرد.

  1. فیلم (The Silence of the Lambs (1991 – روانی ترسناک همچون هانیبال لکتر

تحلیل و نقد فیلم The Silence of the Lambs | معرفی فیلم ترسناک سکوت بره ها

آنتونی هاپکینز، جودی فاستر و اسکات گلن در فیلم سکوت بره ها به کارگردانی جاناتان دمی باز می کنند. فیلم محصول سال 1991 در آمریکا است. ترکیبی از عناصری چون اختلالات روانی، مسایل جنایی، نحوی اجرای قانون در دستگاه های امنیتی، شرایط زندان و درجه ی بالای خشونت سبب شده این اثر جاناتان دمی در نگاه بسیاری از سینما دوستان، منحصر به فرد جلوه کند.

البته باید اضافه کرد که حضور ستارگان سینما در فروش بالا و دیده شدن سکوت بره ها- در زمان خود- بی تاثیر نبوده است. سکوت بره ها  در زمینه ی زبان بدن کاراکترها و میزانسن صحنه ها، بسیار قوی کار کرده است.

این فیلم اولین نسخه و شروع ماجرای شخصیت شناخته شده ی سینمایی و سری رمان‌های دلهره‌آور توماس هریس یعنی دکتر هانیبال لکتر می باشد که به مراتب در طی چند سال اخیر سوژه فیلمسازی و حتی ساخت سریال های تلویزیونی نیز بوده است.

شخصیتی که با وجود المان های رفتاری همچون جنون بی حد و مرز امکان دارد ترس را هر لحظه در دل مخاطب بکارد. در این فیلم با بازی کم نقص و ماندگار آنتونی هاپکینز در نقش دکتر هانیبال لکتر ، مخاطب به خوبی حت تاثیر ترس ناشی از روان پریشی کاراکتر اصلی قصه قرار می گیرد.

مدت زمان تماشای این اثر، دو ساعت است. خلاصه داستان سکوت بره به این شکل است که: کلاریس یک کارآموز در حوزه ی تحقیقات اف بی ای است. او توسط جک کرافورد ماموریت می یابد که پرونده ای جنایی و معمایی را بررسی کند. در این رابطه کلاریس باید به ملاقات هانیبال لکتر برود تا بتواند سرنخ های جهت پیدا کردن یک قاتل دیگر بیابد.

لکتر یک قاتل بسیار باهوش است و به راحتی اطلاعات نمی دهد. شخصیت اش همچون «سکوت»، ماهیتی مبهم و گیج کننده دارد. بدین ترتیب، کار کلاریس در پیگیری پرونده و گزارش به کرافورد راحت به نظر نمی رسد و با مشکلات فراوانی همان ابتدای کار روبرو می شود.

جمع بندی و کلام آخر

شاید خواننده بلافاصله بعد از اتمام این نوشتار متوجه شود در لیست مذکور، جای آثاری نظیر قلعه اشباح، موجود، نوسفراتو، جیغ، فرار کن، میزبان، بیگانه، حلقه، آرواره ها و غیره، خالی است. بلی! پیشاپیش نقدهای احتمالی خوانندگان را بدون مناقشه می پذیریم. و همانطور که در ابتدای این متن هم گفتیم: انتخاب و گلچین کردن فیلم- در یک ژانر یا خارج از سینما- کار آسانی نیست و نمی تواند رضایت همه را جلب کند.

گزینش، ماهیتا با محدودیت و بلکه مخالفت همراه است. بنابراین، لیست بالا را می توان به راحتی ادامه داد و بیشتر کرد و نیز معیارهای دیگری را برای گزینش و گلچین آثار -در ژانر وحشت- در نظر گرفت. در هرحال، تعداد موارد بالا به نظر می رسد نسبت به زمانی که خواننده برای خوانش این متن، خرج می کند کافی باشند.

منبعی که در نوشتن به کمک آمده است:
* ژانر وحشت اثر بریجید چری ترجمه رحمانی

* https://www.imdb.com/list/ls062635494/

فرمان رستمی نویسنده نقد

نویسنده
فرمان رستمی

دانلود فایل پی دی اف


امیدواریم این مطلب براتون مفید واقع شده باشه
حتما در قسمت دیدگاه ، نظرات خودتون رو برای ما و مخاطبای ما کامنت کنید 

همچنین می تونید این مطلب رو از طریق سرویس های اشتراک زیر برای دوستان خود ارسال کنید

شرکت فیلمسازی کاتشو

5/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه

  • واقعا همونطور که خودتون گفتین انتخاب فیلم ترسناک کاملا سلیقه‌ای هست. بعضی از این فیلم‌ها بیشتر هیجان انگیزن تا ترسناک. مرسی که تو مقاله فیلم‌های ترسناک به فیلمای قدیمی‌تر هم اشاره کردین کنجکاو شدم ببینمشون.

    • ممنون از نظر شما. سعی کردیم تو این مقاله فیلم های ترسناک جدید و قدیمی هر دو رو بررسی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *