تجهیزات لازم برای فیلمسازی + راهنمای خرید ابزار فیلمبرداری

تجهیزات فیلمسازی

[vc_row][vc_column][cz_title id=”cz_44072″]

مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم

[/cz_title][cz_gap height=”30px”]

  • صنعت فیلمسازی و اهمیت آن
  • وسایل و تجهیزات لازم برای فیلمسازی
  • معرفی و شناخت تجهیزات فیلمبرداری
  • معرفی نرم افزار های مهم فیلمسازی
  • مزیت استودیو و شرکت های فیلم سازی
[cz_gap][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]


ساخت فیلم صنعتی

معرفی تجهیزات لازم برای فیلمسازی

بسیاری از فیلم های حاضر در جشنواره فیلم های کوتاه و بلند سینمایی ، اولین تجریه کارگردان یا گروه فیلمبرداری بوده اند و با بودجه کم ساخته شده اند.امروزه با روی کار آمدن عصر تکنولوژی با کمی ذوق و خلاقیت می توان بسیاری از کمبود امکانات را به فرصت تبدیل کرد. یکی از جنبه های هیجان انگیز فیلمسازی، تهیه وسایل و تجهیزات تولید فیلم می باشد.

اگر علاقه مند به فیلمسازی هستید و  به دنبال شروع ساخت فیلم کوتاه یا فیلم مستند خود هستید،استودیو فیلمسازی کاتشو برای شما در این مقاله  به وسایل و تجهیزات لازم فیلمسازی اشاره کرده است. وسایلی که جزو ملزومات فیلمسازی هستند و هر کدام متناسب با چیزی که در ذهن برای ساختن دارید مورد استفاده قرار می گیرند.

 وسایل مورد نیاز برای ساخت فیلم کوتاه

تجهیزات اصلی فیلمسازی

  • دوربین ویدیویی

دوربین ویدیویی نقطه مرکزی تجهیزات فیملبرداری ست. دوربینی که انتخاب می کنید به بودجه شما، مدل تصریربرداری تان (استاتیک، مخفی کاری، تعقیب و گریز و غیره) و محلی که قصد دارید فیلم تان را در آن نمایش دهید (تنها به صورت آنلاین، تئاتر، پخش تلویزیونی و غیره) بستگی دارد. می توانید با استفاده از دوربین گوشی تان گرفته تا DSLR  و دوربین دیجیتالی سینمایی مانند رد (RED)، از هر چیزی فیلمبرداری کنید. هر دوربینی هم که انتخاب کنید، مطمئن شوید کیفیت ثبت صدای تان عالی باشد. دقت داشته باشید که دوربین شما است که حرف شما را  به تصویر می کشد.، پس حتما متناسب با هدفی که دارید دوربین خود را به خوبی انتخاب کنید.

  • پایه دوربین (تک پایه – سه پایه)

یکی از تجهیزات ضروری برای اینکه فیلم ثابت و حرفه ای باقی بماند استفاده از پایه دوربین است. پایه های دوربین در مدل ها و انواع مختلفی ساخته و استفاده می شوند. در انتخاب سه پایه حتما سه پایه ای با سر سیال انتخاب کنید تا بتوانید در تعقیب سوژه های خود موقع فیلمبرداری پن ها و حرکت های نرم تری داشته باشید.

  • نور دوربین (کمرا لایت)

گاهی اوقات وجود نور خوب از سمت دوربین می تواند به پر کردن سایه های ناپسند داخل کادر کمک کند. نور دوربین، لوازم جانبی سودمندی ست؛ به خصوص در فیلمبرداری با سبک مستند / اخبار که برای مواقعی که وقت کافی برای تنظیم نور سه نقطه ای نداشته باشید ، انتخاب مناسبی می باشد. همواره به تنظیم نور صحنه فیلمبرداری خود دقت کافی کنید تا خروجی کار به صورت حرفه ای حاصل شود.

  • کیت نورپردازی سه نقطه ای

اگر قصد دارید فیلمبرداری های زیادی در فضای داخلی انجام دهید، تنها به یک کیت نورپردازی سه نقطه ای نیاز دارید. خلق یک صحنه با نورپردازی خوب و روشن معمولا مستلزم تنظیم نورپردازی سه طرفه است. اگر فیلم و پروژه شما در دسته کارهای استودیویی و حرفه ای دسته بندی می شود حتما کیت نورپردازی سه نقطه را در لیست خرید خود اضافه کنید.

  • میکروفون تفنگی (شاتگان میکروفون)

یکی از نکات و موارد تفاوت تازه کارها و حرفه ای ها، نحوه ی صدابرداری به صورت خوب و عالی ست. وجود یک میکروفون تفنگی، شما را برای فیلم برداری در هر موقعیتی آماده می کند. می توان آن را روی دوربین یا بوم-پل قرار داد و به راحتی صدا و تصویر صحمه مورد نظر را ضبط کرد.

  • بوم صدا

فرض کنید می خواهید صحنه ای را ضبط کنید که در آن صحنه دیالوگ هایی از چند شخصیت می بایست ضبط شون. میکروفون بوم برای ضبط صدا در مصاحبه گروهی، صحنه شلوغ یا هر موقعیتی که نیاز است به سرعت صدای حرفه ای ثبت کنید، ضروری ست. علاوه بر بوم به شاک مانت و میکروفون تفنگی هم نیاز دارید.

  • شاک مانت

برای خروجی کار حرفه ای همیشه به گلویی و لرزه گیر صدایی که ضبط می کنید توجه داشته باشید. شاک مانت ابزاری ساده برای تبدیل میکروفون تفنگی به میکروفون بوم-پل است. شاک مانت میکروفون را در بالای پل ثابت نگه می دارد و جلوی ضبط صدای حرکت پل به اطراف را می گیرد.

  • کابل صوتی (XLR)

اگر قصد دارید ضبط صوتی حرفه ای همراه دوربین تان داشته باشید، به کابل های XLR نیاز خواهید داشت تا از دوربین به میکروفون وصل شوید. برتری اصلی میکروفون XLR در مقایسه با میکروفن های معمولی ، در این است که نویز های مزاحم را تقریبا حذف می کند. (نویز مزاحم حلقه‌ی زمین و نویز تداخل )

  • میکروفون وایرلس

استفاده از میکروفن های بی سیم همیشه راحتی را برایمان به همراه دارد. البته می توان از میکروفون های سیم دار استفاده کرد که کمی ارزان تر هم هستند، اما فیلمبرداری مستند همراه میکروفون وایرلس کم دردسرتر و آسان تر است. مگر آنکه فردی را داشته باشید که میکروفون بوم را بالا نگه دارد. این دیوایس برای مصاحبه های در حال حرکت با سوژه تان، انعطاف پذیری خوبی به دست می دهد.

 راهنمای خرید تجهیزات فیلمسازی و فیلمبرداری

  • لنزها

زاویه عریض ، لنزهای واضح “پروتکتیو”، پلارایزر، لنزهای زوم، ماکرو و غیره

انتخاب لنز همواره یکی از چالش های جدی فیلمبرداران می باشد. لنز ها مثل جادو می مانند و گاهی ممکن است یک صحنه و تصویر را معجزه کنند. مثلا تا به حال صحنه های جالب دید-ماهی را دیده اید؟ آن شات نتیجه استفاده از لنزهای مخصوص زاویه عریض است. یا برای مثال اگر در موقعیتی آفتابی فیلمبرداری کنید، استفاده از فیلتر ND یا پلارایزر دایره ای می تواند کیفیت تصویر را فوق العاده بالا ببرد. برای کلوز-آپ های خیلی نزدیک از حشرات یا گل ها، به لنزهای ماکرو نیاز خواهید داشت.

  • بازتاب دهنده نور

یکی از ضروری ترین تجهیزات برای فیلمسازی مستند و فیلمسازی در فضاهای باز ، استفاده ازبازتاب دهنده نور است. صطوح بازتاب دهنده نور می توانند یه شات آماتور و زشت را به صحنه ای با نورپردازی زیبا و طلایی تبدیل کنند. اگر خروجی حرفه ای کار و فیلمبرداری در طول روز مد نظر شماست ، این یک مورد رو هم به لیست خودتون اضافه کنید.

  • حافظه ضبط فیلم

نوارهای ویدیویی، مموری کارت و DVD (بسته به نوع دوربین)

مشخصا برای ثبت و ذخیره تمام فیلم هایی که تصویربرداری می کنید، به حافظه نیاز دارید. امروزه SD کارت های حافظه یا همان مموری کارت ها از محبوبیت بالا برخوردا هستند و سهولت ضبط و انتقال دیتا را برای عوامل ساخت و تدوین راحت تر می کنند. ولی بسته به نوع دوربین فیلمبرداری که استفاده می کنید حافظه ضبط فیلم شما متفاوت است.

  • ریگ روی شانه DSLR

اگر با دوربین DSLR فیلمبرداری کنید، قرار دادن دوربین روی ریگ روی شانه جنبه ای حرفه ای به کارتان اضافه می کند. به خصوص اگر نمی خواهید از سه پایه استفاده کنید. ریگ حرکات نرم تری در صحنه های تعقیب و گریز سوژه برایتان خلق می کند. در ساخت فیلم های کوتاه و بلند سینمایی بسیار از این وسیله استفاده می شود.

تجهیزات فیلمبرداری هوایی

تجهیزات لازم برای فیلمسازی و فیلم برداری سینمایی

  • کرین

این ابزار مانند جرثقیل است که هم دوربین و هم اپراتور را به ارتفاع بالا می برد تا بتوان شاتی از بالا از صحنه گرفت. به این نوع شات ها، کرین شات می گویند. از این نوع شات معمولا برای صحنه آغازی یا پایانی فیلم که دوربین از بالا به نزد بازیگران می آید یا از آن ها دور می شود استفاده می شود.

  • جیب

این وسیله درواقع بومی ست که دوربین رویش سوار می شود. عملکردی مشابه کرین دارد اما تنها دوربین روی آن قرار می گیرد و اپراتور مانند الاکلنگ آن را از سوی دیگر کنترل می کند. با استفاده از جیب می توان زاویه های پایین را نیز ثبت کرد.

  • هلی شات

با فراگیر شدن پهبادها و کوادکوپترها، استفاده از آن ها در صنعت فیلمسازی هم رایج شده است. به شاتی که با استفاده از آن ها ثبت می شود هلی شات گویند که از دو کلمه هلی به معنای هلیکوپتر و شات تشکیل شده است. پیش از این از هواپیما یا هلی کوپتر برای ثبت چنین تصاویری استفاده می شود که بسیار پرهزینه بود اما حالا با وجود کوادکوپترها، با هزینه بسیار کمتری می توان هلی شات ثبت کرد.

تجهیزات استودیوی فیلمبرداری

استودیوی فیلمبرداری فضایی در حدود 150 مترمربع است که 50 مترمربع آن را به فضای کروماکی (پرده سبز)، حدود 25 مترمربع آن به وایت باکس (سالن اجرای نمایشی که تمام دیوارهای آن به رنگ سفید می باشند و بیشتر مناسب عکاسی هستند) و 25 مترمربع را به بلک باکس (سالن اجرای نمایشی مکعب شکل که دیواره های آن به رنگ سیاه رنگ آمیزی شده اند و تمامی امکانات این سالن نظیر صحنه، نور پردازی، ماشینری، محل قرار گیری تماشاگران و … پرتابل و قابل حرکت می باشند) در سه زاویه و کف سبز کروماکی اختصاص می دهند.

نرم افزار های مهم فیلمسازی

نرم افزارهای ادیت یکی از مهمترین تجهیزات فیلمسازی هستند. نرم افزارهای بسیاری برای مراحل مختلف فیلمسازی در بازار وجود دارند؛ از مرحله سناریونویسی و استوری بورد گرفته تا مرحله ادیت و تصحیح رنگ.

تجهیزات فیلمبرداری سینمایی + تجهیزات استودیو فیلمبرداری

از جمله این نرم افزارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Edius ( ادیوس )

ادیوس نرم افزار محبوب در زمینه تدوین فیلم که سالیانی تدوینگر ها و فیلمسازان را به سمت خود کشیده است. می توان از آن به عنوان نرم افزار محبوب در زمینه ادیت برنامه های تلویزیونی و حتی سینما نام برد. تا همین چند سال گذشته بسیاری از تدوینگر های متخصص در سینما فیلم های مهمی را با نرم افزار Edius به مرحله تدوین بردند و کات ها ، اصلاح رنگ ، تکنیک تدوین و تغییرات را اعمال کردند.

  • Adobe Premiere ( ادوبی پریمیر )

ادوبی پریمیر نرم افزاری از محصولات پرطرفدار شرکت ادوبی که می توان گفت در حال حاضر محبوب ترین نرم افزار تدوین در بین تدوینگر ها می باشد. وسعت زیاد پریمیر و باز گذاشتن دست تدوینگر با منو ها و ابزارهای مختلف این اجازه را به کاربر می دهد که در حالتی حرفه ای ادیت و تدوین خود را انجام دهد. می توان گفت در زمینه تدوین ادیوس جای خود را به ادوبی پریمیر داده است.

  • Adobe After Effects ( ادوبی افتر افکت )

اگر به دنبال طراحی و ساخت جلوه های ویژه برای فیلم خود هستید. قطعا ادوبی افتر افکت یکی از قدرتمند ترین نرم افزار ها در این زمینه است. Adobe After Effects  از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد. از این نرم افزار منحصر به فرد حتی در صنعت سینما و ساخت فیلم ها و جلوه های ویژه استفاده می شود. افتر افکت یک نرم افزار معمولی و تک بعدی نیست چرا که میتوان پلاگین ها و نرم افزار های جانبی متعددی را در زمینه های مختلف طراحی و ساخت جلوه های ویژه بر روی آن نصب کرد.

سه نرم افزار نام برده شده از سری نرم افزار های حرفه ای برای ساخت و تولید فیلم ها می باشد. در ادامه به نرم افزار های کاربردی راحت تر  اشاره می کنیم:

  • FilmoraPro ( فیلمورا )

این نرم افزار با محیط کاربری ساده مخصوص فیلمسازان آماتور است. این نرم افزار تمام ابزارهای مورد نیاز فیلمسازی از موشن گرافیک گرفته تا جلوه های ویژه، از تصحیح رنگ گرفته تا ادیت و کراپ را در اختیارتان قرار می دهد.

  • Corel VideoStudio Ultimate ( کورل ویدئو استودیو )

شاید تا چند سال قبل میشد گفت اگر به دنبال نرم افزاری هستید که تمام ابزارهایی که نیاز خواهید داشت را داشته باشد، پس باید بروید سراغ این نرم افزار. ولی امروزه با روی کار آمدن نرم افزار و ابزار های قوی حوزه طراحی و تدوین با قاطعیت نمیتونیم همچین حرفی رو بزنیم. اما با این همه بازم کورل ویدئو استودیو یک نرم افزار راحت و محبوب نزد تدوینگر ها می باشد. این نرم افزار گزینه های زیادی را در زمینه ابزارهای ادیت مانند ثبات یا تکان دوربین در اختیارتان قرار می دهد.

تجهیزات سینمایی : نرم افزار های مهم فیلمسازی

  • MAGIX Vegas Pro

یکی از بهترین نرم افزارهای شناخته شده برای ادیت فیلم با بودجه کم است. این نرم افزار بهترین گزینه برای ادیت صدا روی فیلم است. بهره مندی از نهایت کیفیت صدا و تصویر خروجی که با توجه به بودجه که یکی از بهترین ویژگی های  MAGIX Vegas به چشم می خورد. انواعی از افکت ها در این ابزار گنجانده شده اند تا کاربران حرفه ای به راحتی با کنار هم قرار دادن تصاویر و همین افکت ها به جذاب تر شدن کار خود کمک کنند.

  • StudioBinder

همگام سازی پروسه تولید کار بسیار سختی ست. این نرم افزار به طور اختصاصی برای این کار طراحی شده است. از مرحله فیلمنامه گرفته تا لیست هایی که به شما نشان می دهد کدام شات ها فیلمبرداری شده اند و کدام ها را باید فیلمبرداری کرد.

  • Adobe Audition

گاهی به نرم افزاری نیاز دارید که کمی پیچیده تر و دقیق تر باشد تا بتوانید صداها را جوری روی تصویر قرار دهید که گوش نوازتر باشند. نرم افزار ادوبی آدیشن بهترین گزینه برای این کار است، چرا که تمام ابزارهای مورد نیاز برای تدوین و ادیت صدا را داراست. آدیشن نیز یکی از محصولات پر طرفدار و پر کاربرد شرکت ادوبی به حساب می آید. علاوه بر کار ادیت موسیقی ، بسیاری از افکت ها و ادیت های فنی صدای فیلم های متفاوت به واسطه ی Adobe Audition تنظیم و اصلاح می شوند.

مزیت استودیو و شرکت های بزرگ فیلمسازی

بسیاری از شرکت های بزرگ فیلمسازی استودیوهای مخصوص خود را دارند که آن ها را به شرکت ها و فیلمسازهای مستقل هم اجاره می دهند. این شرکت ها بسیاری از تجهیزات گران قیمت را در اختیار دارند که خرید آن ها برای فیلمسازهای مستقل تقریبا ناممکن است. بزرگ ترین مزیت شرکت های بزرگ فیلمسازی، داشتن بودجه و امکانات زیاد برای جامه عمل پوشاندن به بینش های کارگردان است.

اهمیت فیلمسازی

فیلمسازی و سینما را هنر هفتم نامیده اند. هنر نشان دادن و بیان احساسات به کمک تصاویر و دیالوگ ها، آنجا که زبان از بیان عواطف قاصر می شود، سینما و هنر تصاویر ابتکار عمل را به دست می گیرند. اهمیت فیلمسازی به قدری ست که در طول سال فستیوال های ملی و بین المللی زیادی در سرتاسر دنیا برگزار می شوند که از جمله مهمترین آن ها می توان به فستیوال های کن، سان دنس، بفتا، اسکار، گلدن گلاب و غیره اشاره داشت. بسیاری از این فستیوال ها هم برای فیلمسازان تازه کار می باشند تا بتوانند با هم به رقابت بپردازند. در فستیوال های معروف هم بخشی با نام نگاه نو به کارگردان ها و فیلمسازی های جوان و تازه کار اختصاص دارند.

تجهیزات استودیو فیلمسازی : لیست تجهیزات سینمایی

شرکت فیلمسازی کاتشو اهمیت فیلمسازی و ذوق و هنر نهفته در آن را درک می کند و بستری مناسب برای فیلمسازان ایجاد می کند تا بتوانند بدون نگرانی از کمبود امکانات و تجهیزات فیلمبرداری به خلق آثار جدید و شاهکار بپردازند. 

استودیو فیلمسازی کاتشو

خدمات استودیو کاتشو در زمینه فیلمسازی


نویسنده : احسان آریا

احسان اریا نویسنده نقد

دانلود فایل پی دی اف


امیدواریم این مطلب براتون مفید واقع شده باشه

Film Production Equipment

حتما در قسمت دیدگاه ، نظرات خودتون رو برای ما و مخاطبای ما کامنت کنید 

همچنین می تونید این مطلب رو از طریق سرویس های اشتراک زیر برای دوستان خود ارسال کنید

4/5 - (6 امتیاز)

8 دیدگاه

  • سلام میخواستم راجع به یک سوژه بسیار داغ بایک مستند ساز صحبت کنم اگر ممکنه راهنمایی کنید

  • سلام خیلی دنبال یه مقاله ی کامل درمورد فیلم سازی و تجهیزات فیلم سازی میگشتم ، مقاله ی شما بنظرم مفید اومد ، اینکه نرم افزار هم معرفی کردن خیلی خوبه. ممنون

    • سلام و خسته نباشید خدمت شما….ما یه گروه تازه کاریم ک قراره محتوا تولید کنیم برای شبکه های اجتماعی..میخوایم کلیپ فان درست کنیم… من مسئول بخش صدابرداریم..اما الان نمیدونم چه میکرفون هایی لازمه یا حتی چند تا.ممنون از شما

  • الان که واقا قیمت خرید تجهیزات فیلمسازی خیلی خیلی گرون شده با وضعیت دلار و این اقتصادی که داریم
    کم کم باید رو بیاریم به همون هندیکم های قدیمی برای ساخت فیلمامون

  • دو تا سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    قصد ساخت فیلم یک کوتاه دارم از سری دوربین های کنون چه مدلی رو پیشنهاد می کنید؟
    بعد اینکه از خود میکروفن دوربین نمیشه برای ضبط فیلم استفاده کرد؟

    • سلام دوست عزیز
      برای تولید و ساخت فیلم کوتاه خودتون ، در وهله اول باید ببینید با چه ابعاد پروژه و هدفی رو به رو هستید
      ولی در حالت کل برای ساخت فیلم کوتاه دوربین های DSLR انتخاب خوب و به صرفه ای هستند
      برای برند Canon دوربین مناسب برای فیلمبرداری بسته به بودجه ای که دارید می تونید انتخاب های متفاوتی داشته باشید
      مدل Canon 80D از سری مدل های محبوب نزد فیلمسازان آماتور و بعضا حرفه ای هستش که علاوه بر قابلیت های خوب در زمینه فیلمبرداری هزینه نسبتا مناسبی به مدل های بالاتر از خودش دارد.
      در رابطه با ضبط صدا هم باید دقت داشته باشید که میکروفن خود دوربین ، مناسب برای هر پروژه ای نیست و استفاده از میکروفن مجزا و حرفه ای به مراتب بهتر هست.
      برای آگاهی بیشتر حتما یه سر به لینک زیر بزنید:
      https://cutsho.com/filmmaking-tools/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *