معرفی مهمترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

نرم افزارهای ساخت انیمیشن ، سازندگان این تصاویر را وارد دنیایی از فانتزی های جذاب کرده و اختیار عمل زیادی را برای خلق تصاویر دو بعدی و سه بعدی به آنها هدیه می دهد. در صورتی که به دنبال کسب یک مهارت پرسود برای خود هستید یا می خواهید بدانید که انیمیشن های بزرگ دنیا توسط چه نرم افزارهایی تولید می شوند بهتر است در رابطه با این نرم افزارهای ساخت انیمیشن اطلاعاتی را کسب نمایید. اگر به دنیای تصاویر متحرک علاقمند باشید، بدون شک در هنگام مشاهده آنها سؤالاتی در رابطه با چگونگی ساخت آنها در ذهنتان نقش می بندد. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم دنیای ساخت انیمیشن ها در دنیای دیجیتال امروز، به حرفه ای سودآور تبدیل شده است و افراد زیادی هستند که در جهت یادگیری این مهارت تلاش می کنند.

مطالعه این مقاله می تواند چشمه کوچکی از دریای عظیم انیمیشن ها و تصاویر متحرک را به روی شما گشوده و دانش شما را در این زمینه افزایش دهد.

ساخت تیزر تبلیغاتی

نرم افزار ساخت انیمیشن چیست؟

نرم افزارهای ساخت انیمیشن این امکان را به وجود می آورند که حرکت تصاویر بر اساس تغییر فریم به فریم ایجاد گردد. فریم ها در واقع نقاشی ها یا تصاویری هستند که به صورت واحد طراحی می شوند. این فریم ها را می توان درون نرم افزار و یا از منابع خارجی ایجاد کرد. با اتصال این فریم ها به یکدیگر امکان مشاهده آنها به صورت یکپارچه و در قالب فیلم وجود خواهد داشت.

نرم افزارهای ساخت انیمیشن در انواع متنوعی وجود دارند که مهم ترین آنها شامل موارد زیر است:

  • نرم افزار ساخت انیمیشن دو بعدی
  • نرم افزار ساخت انیمیشن سه بعدی
  • ابزارهای ساخت انیمیشن آنلاین
  • سایر نرم افزارهای ساخت انیمیشن

نرم افزارهای ساخت انیمیشن برای ساخت گیف، بازی های ویدئویی، فیلم های بلند، تیزرهای تبلیغاتی و غیره کاربرد دارند. بنابراین در صورتی که علاقمند به حوزه ساخت انیمیشن هستید بهتر ایت با انواع نرم افزارهای مهم ساخت انیمیشن آشنا شوید.

معرفی نرم افزارهای ساخت انیمیشن دو بعدی (2D)

یکی از محبوب ترین سبک های انیمیشن، انیمیشن های دوبعدی هستند که به آنها انیمیشن های سنتی نیز گفته می شود. برای ساخت انیمیشن تجاری یا سرگرم کننده دو بعدی می توانید از نرم افزارهای زیر استفاده کنید:

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن موهو (Moho)

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

اگر می خواهید یک انیمیشن دو بعدی با جزئیات تصویری بسیار ایجاد نمایید، نرم افزار moho می تواند راهگشا باشد. این نرم افزار برای سیستم عامل های ویندوز و مک وجود دارد و با استفاده از آن می توان از نظم لایه های مختلف، تصویرسازی را انجام داد. این نرم افزار تقریبا از همه فرمت های فایل ها پشتیبانی نموده و مشکلی در استفاده از آن وجود نخواهد داشت. می توان شخصیت های خود را با استفاده از ابزارهای برداری به صورت مستقیم در moho ایجاد کرد و ساختار پیوندی و لایه بندی را حفظ نمود. امکان افزودن براش ها و افکت های مختلف در این نرم افزار قدرتمند دو بعدی وجود دارد. ابزارهای قدرتمند موهو به کاربر این امکان را می دهند تا موارد مختلف مانند انحنا، پهنای خط، نوردهی، نمایه های منحنی، مسیرها، شیب ها و غیره را متحرک سازند.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن Adobe Animate

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

Adobe System با ساخت نرم افزار Adobe Animate یک ابزار قدرتمند برای ساخت انیمیشن و تصاویر متحرک ایجاد کرده است. این نرم افزار در سیستم عامل های ویندوز و Mac OS پشتیبانی می شود و امکان استفاده برای افراد مبتدی تا حرفه ای را دارد. با استفاده از Adobe Animate می توان انیمیشن های دوبعدی را با استفاده از طراحی دستی و انیمیشن فریم به فریم ساخت و کاراکترهای مختلفی را ایجاد کرد. وجود قالب های داخلی درون این نرم افزار می تواند شخصی سازی شده و انیمیشن هایی منحصر به فرد خلق گردد. از جمله قابلیت های این نرم افزار امکان ایجاد محتوای تعاملی، جلوه های موقت برای ویدئو و متحرک سازی گرافیک های برداری هستند. Adobe Animate یک نسخه رایگان را در اختیار کاربران قرار می دهد که می توانند آن را به صورت ایمن امتحان نمایند. پس از آن باید مبلغی به صورت ماهیانه پرداخت شود تا امکان استفاده از این اپلیکیشن کاربردی وجود داشته باشد.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن OpenToonz

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

نرم افزار OpenToonz یک اپلیکیشن منبع باز است که از آن برای ساخت انیمیشن های دو بعدی استفاده می شود. با توجه به متن باز بودن این نرم افزار امکان توسعه و سفارشی سازی آن توسط افراد مختلف وجود دارد. OpenToonz توسط سیستم عامل های لینوکس، MacOS و مایکروسافت ویندوز ساپورت می شود.

از جمله ویژگی ها و قابلیت های مهم این نرم افزار می توان به مواردی مانند ابزار اسکن GTS، سازگاری با TWAIN، برخورداری از جلوه های مختلف انیمیشن مانند تغییر سبک تصویر، نور تصویر و غیره، ارائه میانبرهای مختلف صفحه کلید، ارائه ویژگی شماتیک FX، ایجاد باران، برف، جرقه و غیره اشاره کرد. این نرم افزار به صورت رایگان عرضه شده و می توان از آن برای اهداف تجاری و غیر تجاری استفاده نمود.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن Pencil 2D

نرم افزارهای ساخت انیمیشن

از دیگر نرم افزارهای مهم ساخت انیمیشن دو بعدی نرم افزار Pencil 2D است که این برنامه نیز به صورت متن باز بوده و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک از این نرم افزار پشتیبانی می کنند. این برنامه برای افراد مبتدی که به ساخت انیمیشن علاقمندند پیشنهاد می شود. با استفاده از Pencil 2D می توان صحنه های متحرک را با استفاده از دست ایجاد کرد و استفاده بسیار راحت و کاربردی دارد. این نرم افزار را یکی از ارزان ترین و ساده ترین ابزارهای ساخت انیمیشن می دانند که آموزش های عمیقی را برای افراد تازه کار ارائه می دهد.

از معایب نرم افزار Pencil 2D می توان به جداگانه بودن لایه ها اشاره کرد و این که این نرم افزار هنوز برای ساخت انیمیشن های سه بعدی در دسترس نیست.

علاوه بر نرم افزارهای ذکر شده، اپلیکیشن های ساخت انیمیشین های دو بعدی دیگری نیز وجود دارند که هر یک از مزایا و معایبی برخوردار هستند. Synfig Studio، DigiCel FlipBook، Retas Studio، Animation paper، CelAction 2D و Maefloresta از جمله این نرم افزارها هستند.

نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی (3D)

انیمیشن های سه بعدی تصاویر را در یک فضای سه بعدی نمایش می دهد و حس رئال و واقعی تری را به مخاطب انتقال می دهد. برای ساخت این انیمیشن ها نمی توان از نرم افزارهای دو بعدی ذکر شده در بالا استفاده کرد و نیاز به برنامه های سه بعدی است که در ادامه بیان می گردد.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن سه بعدی Autodesk Maya

نرم افزار های انیمیشن سازی

یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن های سه بعدی برای افراد مبتدی و حرفه ای Autodesk Maya است. این نرم افزار از محبوب ترین و معروف ترین اپلیکیشن های ساخت انیمیشن در دنیا است که برای ساخت پروژه های مختلف انیماتورهای انیمیشن دیزنی برای ساخت آن از این اپلیکیشن استفاده کرده اند. همچنین فیلم های معروفی مانند ارباب حلقه ها، جنگ ستارگان و مرد عنکبوتی نیز این اپلیکیشن را استفاده نموده اند. این نرم افزار به عنوان یک استاندارد صنعتی در نظر گرفته می شود و از آن برای خلق کاراکترهای مختلف، مدل سازی، شبیه سازی، ساخت موشن گرافیک و غیره استفاده می گردد. علاوه بر آن از نرم افزار Maya برای ساخت بازی های ویدئویی و جلوه های ویژه های فیلم های سینمایی نیز استفاده می گردد.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن Houdini

نرم افزار های انیمیشن سازی

Houdini یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن است که توسط Side Effects Software مستقر در تورنتو ساخته شده است. این نرم افزار توسط سیستم عامل های لینوکس، ویندوز و MacOS پشتیبانی می شود. هودینی را یکی از قدرتمندترین ابزارهای ساخت تصاویر گرافیکی متحرک در دنیا می دانند که فیلم های سینمایی معروفی با استفاده از آن ساخته شده اند. این اپلیکیشن برای افراد مبتدی زیاد مناسب نبوده و معمولا افراد با تجربه تا حرفه ای از آن استفاده می نمایند.

Houdini برای شبیه سازی مواردی مانند آتش، آب، دود، مو، لباس و غیره استفاده می شود. انعطاف پذیری از نرم افزار بسیار بالا بوده و نسبت به سایر نرم افزارهای ساخت انیمیشن بسیار مقرون به صرفه است.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن Blender

نرم افزار های انیمیشن سازی

یکی از نرم افزارهای ساخت انیمیشن که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد Blender است. این نرم افزار به ایجاد تصاویر سه بعدی به صورت حرفه ای می پردازد و از آن برای ساخت فیلم های متحرک، جلوه های بصری، پرینت سه بعدی، بازی های ویدئویی و … استفاده می گردد. از ویژگی های Blender می توان به تکسچرینگ، ویرایش گرافیک شطرنجی، ریگینگ و اسکینینگ، شبیه سازی مایع و دود، شبیه سازی ذرات، شبیه سازی بدن نرم، مجسمه سازی، متحرک سازی، حرکت کبریتی، ردیابی دوربین، ویرایش ویدئو، ترکیب بندی، گرافیک متحرک و ساخت کاراکتر اشاره کرد.

کاربران مبتدی و حرفه ای می توانند از این اپلیکیشن به راحتی استفاده کنند و به دلیل منبع باز بودن آن امکان توسعه دادن توسط مشارکت کنندگان سراسر جهان وجود دارد. انیماتورهای هنرآموزان می توانند از این برنامه در محیط های آموزشی استفاده نمایند. بلندر می تواند برایی ساخت پروژه های کوچک و استودیوهایی که چندان بزرگ نیستند کاربردی باشد و برای افرادی که دارای آیفون و اندروید هستند مورد استفاده قرار بگیرد.

از ویژگی های این نرم افزار می توان به شبیه سازی با استفاده از Bullet و MantaFlow اشاره کرد. همچنین ابزار Grease Pencil برای طراحی مفهومی دو بعدی و مدل سازی سه بعدی در این اپلیکیشن به چشم می خورد.

  1. نرم افزار ساخت انیمیشن Adobe Character Animator

نرم افزار های انیمیشن سازی

Adobe Character Animator را می توان یکی از بهترین اپلیکیشن های ساخت انیمیشن س بعدی برای مبتدیان دانست. به این دلیل که ایجاد کاراکتر و متحرک سازی آن در این نرم افزار نیاز به مهارت چندانی ندارد. نحوه کار با Adobe Character Animator به این صورت است که در ابتدا باید یک شخصیت را انتخاب کنید. این شخصیت می تواند اثر هنری شخص شما باشد که از Procreate، Adobe Photoshop یا Adobe Illustrator ایجاد شده است. سپس، این اپلیکیشن از میکروفون و دوربین کامپیوتر شما برای تشخیص صدا و حرکات شما و متحرک سازی شخصیت استفاده می کند. در واقع، شما از عملکرد خود برای متحرک سازی یک شخصیت در زمان حال استفاده می کنید. هر کاری که با صورت خود انجام می دهید از جمله دهان، چشم ها و ابروها، شخصیت ساخته شده توسط شما نیز انجام می دهد. به‌علاوه می‌توانید حرکات دیگری مانند حرکات دست را به این شخصیت اضافه کنید.

این کار به مبتدیان اجازه می دهد تا تصاویر متحرکی را به سادگی ایجاد کرده و برای مراحل پیشرفته تر آماده شوند. معمولا از این نرم افزار در مواقعی استفاده می شود که دیالوگ از اکت و حرکات دست و پا اهمیت بیشتری داشته باشد.

اپلیکیشن های معروف دیگری نیز وجود دارند که با استفاده از آنها می توان به ساخت انیمیشن های سه بعدی و چهار بعدی پرداخت. از جمله این نرم افزارها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Poser
  • iClone
  • Aladdin 4D
  • Cascadeur
  • LightWave 3D
  • Autodesk MotionBuilder
  • Daz 3D
  • Bryce
  • Modo
  • Anim8or
  • MovieStorm
  • Messiah Studio
  • Hash Animation: Master
  • و …

همانطور که مشاهده می کنید نمی توان به این سوال که کدام اپلیکیشن ساخت انیمیشن از همه بهتر است وجود ندارد. بسته به نیاز و مهارتی که فرد دارد، گزینه های زیادی برای نرم افزار ساخت انیمیشن وجود دارد که بسیاری از آنها رایگان و برخی نیاز به پرداخت های ماهیانه دارند.

شرکت فیلمسازی کاتشو

5/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *