طراحی استوری برد موشن گرافیک به طور قطع، برنامه ریزی بخش بسیار بالایی از کار خلاقانه شما را تشکیل خواهد داد. در طراحی و ساخت موشن گرافیک ، شاید گاهی طرح شما واضح باشد اما برای بهتر شدن کار می تواند دارای برنامه ریزی نیز شود. هر چند ممکن است طرح شما واضح باشد اما وجود برنامه ریزی مناسب نتیجه بسیار بهتر و ارزشمند تری را به کار شما خواهد داد.
استوری برد روش متفاوت و خاصی برای برنامه ریزی هر گونه پروژه موشن گرافیک است زیرا استوری برد به طراحان ماشین گرافیست اجازه می دهد تا بتوانند اسکریپت ها را با یک دیده خلاقانه ترکیب نمایند.
همچنین استوری برد به طراحان این امکان را می دهد تا بتوانند متقاضیان و مشتریان خود را از طرح موشن گرافیک با خبر ساخته و قبل از شروع کار واقعی انیمیشن، هر گونه بازخوردی را از آن ها بگیرند.
می توان گفت پروژه های موشن گرافیک درست همانند طراحی آیکون، غالباً نیاز به یک خلاصه و برنامه ریزی طراحی دارند که موجب ارتباط بهتر میان طراحان و متقاضیان می شود. هر چند باید بگوییم که تفاوت اصلی موشن گرافیک با طراحی آیکون در این بوده که موشن گرافیک غالباً شامل یک اسکریپت از پیش نوشته شده است که از آن برای تعیین و چگونگی انجام کار استفاده می شود.
از این رو مهم ترین سوالی که مشتری و متقاضی در مراحل اولیه باید بپرسد در مورد فضای طراحی، مشخصات شخصیت ها، سبک مد نظر آن ها و… در موشن گرافیک است. این چیزی است که افراد باید برای در نظر گرفتن در طراحی های خود آن را انتخاب کنند.
استوری برد موشن گرافیک چیست؟
در همان ابتدای کار و هنگامی که موشن گرافیک وارد صحنه طراحی شد تلاش های بسیار زیادی برای تعیین مرز بین آن و انواع انیمیشن صورت گرفت.
در واقع می توان گفت شروع فیلم روانی از آلفرد هیچکاک را باید نمونه ابتدایی از استوری برد موشن گرافیک در نظر گرفت که در آن صدا، طراحی گرافیکی، حرکت و… با یکدیگر به خوبی ترکیب و تلفیق شده اند.
لازم به ذکر است که استوری برد موشن گرافیک را می توان به عنوان راهی برای ارتباط با بینندگان و اضافه کردن عمق به داستان ها در نظر گرفت. همچنین موشن گرافیک ها می توانند متن و پیامی را انتقال دهند که از آن ها می توان در خلق و تبلیغات گسترده ای بهره گرفت.
در حقیقت می توان گفت موشن گرافیک را باید شکل مدرن شده طراحی گرافیکی دانست. برای مثال در مورد آن می توان گفت که اگر یک فیلم آموزشی یا حتی محتوای متنی آمار هایی را داشته باشیم و بخواهیم تا با ارائه این محتوای متنی جلوه های بصری را با افزایش و یا کاهش آمار ها ایجاد کنیم، باید از استوری برد موشن گرافیک کمک بگیریم. همچنین در نمونه دیگر می توان گفت که به لوگوی بعضی از سایت ها توجه کنید که حالت متحرک دارند و ثابت نیستند. این نیز نمونه ای از یک استوری برد موشن گرافیک است.
علت رواج بیشتر موشن گرافیک نسبت به اینفوگرافوگرافیک چیست؟
در ابتدای هر طراحی باید به این امر توجه داشت که بعضی از نظرات و ایده های بزرگ را نمی توان به سهولت در قالب اینفوگرافیک یا تصاویر ثابت مطرح نمود و در این مرحله است که میتوان از استوری برد موشن گرافیک بهره گرفت.
این روش میتواند به صورت شایانی برای اضافه نمودن جلوه های بصری به پروژهها مورد استفاده قرار گیرد چرا که از طریق موشن گرافیک می توان نمونه هایی را به تصویر کشید که می تواند پروژه های زیبا تر و ارزشمند تری را خلق نمود. شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که با وارد کردن اشتباه رمز خود در یک سایت، تصویری قرمز رنگ و گاهی همراه با صدا، اشتباه وارد کردن رمز را به شما اطلاع میدهد و این دقیقا روش کار موشن گرافیک است. می توان از آن برای انتقال پیام به شکل بهتر و سریع تر استفاده کرد.
شیوه بصری بودن موشن گرافیک برای تعداد قابل توجهی از بینندگان بسیار جذاب و زیباست و برخلاف تصاویر کارتونی که نمی توان از آن ها برای انجام پروژه ها کسب و کار ها استفاده کرد، موشن گرافیک روش بسیار بهتر و ساده تری را برای این عمل ارائه می دهد.
چرا باید به ویدیو های خود استوری برد موشن گرافیک را اضافه نماییم؟
می توان گفت که موشن گرافیک و یا موشن دیزاین به تازگی در میان دیجیتال مارکت بسیار رواج یافته است .اما سوالی که در این قسمت مطرح میرشود این است که چرا باید به فیلم های آموزشی و ویدیوزهای تبلیغاتی خود موشن گرافیک را اضافه نماییم؟
از این رو طی مطالعاتی پاسخ به این سوال داده شده است. بر اساس شواهدی که انجام شده، حدود ۶۶ درصد از افراد، فیلم های آموزشی کوتاه را نسبت سایر فیلم ها و کلیپ ها که حالت محتوایی دارند ترجیح می دهند.
از آنجا که نمی توان به راحتی با ارائه دادن فیلم های آموزشی، کسب و کار را از میان رقبا متمایز و متمادی کرد، باید به دنبال راهی برای توجه مخاطبان نسبت به سایر گروه های آموزشی کسب و کار خود باشیم. این نکته بسیار حائز اهمیت است و در هنگام طراحی باید به آن توجه داشته باشید که ویدیو ها و کلیپ هایی که در شبکه های اجتماعی مانند لینکدین و اینستاگرام، بدون صدا پخش و اجرا می شوند اگر دارای یک لوگو و یا تصویر متحرک باشند به احتمال زیاد مخاطبان بسیار بالایی را به خود جذب خواهند کرد. چرا که وقت بیشتری را برای بازدید به خود اختصاص می دهند.
در واقع می توان گفت که جذابیت کار تنها دلیل استفاده از موشن گرافیک نیست و همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، موشن گرافیک را میتوان به عنوان یکی از عوامل ایجاد ارتباط و انتقال پیام های دشوار به زبان ساده به متقاضیان ارائه کرد.
اگر افراد دارای محصولات یا خدماتی هستند که ممکن است در ابتدا برای افراد و مخاطبان گمراهکننده باشند، اضافه نمودن جلوه های ویژه بصری و تصویری به ویدئو ها و کلیپ های آموزشی، راه بسیار مناسبی برای معرفی محصولات و خدمات افراد است.
علاوه بر این موارد، استفاده از موشن گرافیک روزانه با استقبال بسیار بالایی برخوردار گشته است؛ چرا که تهیه موشن گرافیک ها هزینه بسیار کمتری نسبت به تولید فیلم ها دارند و همچنین کار در زمان بسیار کوتاهی نسبت به فیلم ها انجام می پذیرد.
کاربرد استوری برد موشن گرافیک چیست؟ اقسام متفاوت آن کدام اند؟
اگر متن را تا اینجا مطالعه کرده باشید حتما دریافته اید که موشن گرافیک چیست و چه کاربرد هایی دارد ولی با این وجود، کاربرد های موشن گرافیک را می توان در موارد زیر خلاصه و دسته بندی کرد.
با توجه به کاربرد های ذکر شده می توان به راحتی با انواع موشن گرافیک ها نیز آشنایی پیدا کرد چرا که هر یک از این کاربرد ها را می توان به نوع متفاوتی از موشن گرافیک نسبت داد.
مهم ترین کاربردهای موشن گرافیک عبارتند از:
-
ارائه سریع اطلاعات
هنگامی که افراد بخواهند پیام یا اطلاعات مد نظر خود را به سرعت به مخاطب برسانند می تواند از راه سریع و موثری با به کارگیری موشن گرافیک ها استفاده کنند. چرا که در این روش ها با افزودن صدا و تصاویر مناسب افراد می توانند به سرعت اشتراک گذاری اطلاعات خود را انجام داده و همچنین به پذیرش بهتر آن توسط مخاطب کمک شایانی نمایند.
-
لوگو های گرافیکی
می توان گفت برای جذب متقاضی، بیشتر به جای اینکه لوگوی ثابتی را در وب سایت خود به کار گیریم، می توانیم از لوگو های گرافیکی استفاده نماییم چرا که این امر نه تنها موجب جذابیت بیشتر کار خواهد شد بلکه باعث می شود که متقاضی و مخاطب زمان بیشتری را صرف بازدید از محتوای مد نظر ما نماید.
-
ویدیو های بصری و توصیفی
امروزه تعداد بسیار زیادی از افراد و متقاضیان ترجیح می دهند که اگر کار های خدماتی به تولید رسید، قبل از خرید آن برای آشنایی بیشتر با آن محصول حتما فیلم آموزشی آن را مشاهده نمایند.
از این رو با کمک طراحی موشن گرافیک می توان این ویدیو ها را تهیه کرد و در فرآیند های متفاوت بازاریابی و اینترنت مورد استفاده قرار داد.
-
استفاده از عنوان فیلم و یا عناوین مشابه دیگر
برای آشنایی بیشتر با موشن گرافیک و اینکه بدانیم موشن گرافیک چیست و چه کاربرد هایی دارد باید به یکی از معمولی ترین کاربرد های آن یعنی تولید کلیپ ها و محتوایی ویدیویی توجه داشت.
با کمی دقت متوجه خواهید شد که قبل از آغاز هر نوع فیلم سینمایی، عناوین گوناگون و مختلفی نمایش داده می شود که همه این موارد با کمک موشن گرافیک امکان پذیر خواهد بود و موجب می شود که بیننده با دقت بیشتری فیلم را تماشا کند.
با توجه به نکات بالا می توان گفت استوری برد موشن گرافیک یک انیمیشن و توصیفی از یک طراحی به صورت پویانمایی است. همچنین به بیان ساده تر می توان از موشن گرافیک در بخش هایی از انیمیشن و فیلم های دیجیتال که موجب ایجاد حس چرخش هستند به کار گرفت. به طور معمول در پروژه های طراحی و چند رسانه ای با به کار بردن آن با ترکیب صدا های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو اگر افراد برای خدمات خود نیاز به تم جذاب دارند می توانند با به کارگیری موشن گرافیک از این خدمات بهره جویند.
شرکت فیلمسازی کاتشو ، دارای سابقه ای درخشان در حوزه ساخت تیزر تبلیغاتی ، تصویر برداری پرده سبز ، ساخت فیلم صنعتی ، عکاسی مدلینگ و صنعتی ، ساخت فیلم مستند ، طراحی بیلبورد و پوستر ، ساخت کلیپ اینستاگرام و ساخت فیلم مراسم فعالیت می کند.
بدون دیدگاه