نقد و بررسی فیلم دادگاه شیکاگو هفت The Trial of the Chicago 7

فیلم دادگاه شیکاگو هفت

مواردی که در فیلم دادگاه شیکاگو هفت مورد بررسی قرار می دهیم :

  • اطلاعات و خلاصه داستان فیلم
  • بی عدالتی در جایگاه عدالت
  • روایت تلخ دادگاه های سیاسی
  • تحلیل سیر تکامل شخصیت محوری فیلم
  • بررسی سکانس های مهم و تاثیر گذار فیلم
  • داستان دادگاه شیکاگو ، داستان جهان امروز ما
  • مشاهده تریلر فیلم The Trial of the Chicago 7 (در انتهای مقاله)

ساخت تیزر تبلیغاتی


اطلاعات اولیه درباره فیلم
نقد فیلم دادگاه شیکاگو 7

فیلم دادگاه شیکاگو هفت به کارگردانی ارون سورکین و محصول کشور آمریکا می باشد. در سال 2020 فیلم ، فیلم خوبی است. طبیعتاً فیلم سورکین می تواند یکی از فیلم های خوب معرف تاریخ قسمتی از زمین و انسان باشد. همچون بقیه ‌ی فیلم های این کارگردان آمریکایی، اصلی‌ترین ویژگی این فیلم هم “مسلسل دیالوگ‌ها” می باشد که مدام به سمت بیننده شلیک می شود و بعضا فرصتِ لذت بردن از جنبه‌های مختلف فیلم را از آدم سلب می کند . هر چند به نسبتِ اثری همچون ” The Social Network” که نویسندگی اثر با خود سورکین و کارگردانی دیوید فینچر بود، این مسلسل کندتر شلیک می‌کرد اما درنهایت، باز هم فیلمی پر دیالوگ به سمت مخاطب نشانه گرفته شده است.

فیلم دادگاه شیکاگو هفت

استارت ایده ساخت فیلم به یک دهه پیش بر می گردد. سورکین ابتدا فیلمنامه ای با نام شیکاگو 7 را در دست نوشتن قرار داده بود. در همان روز های اولیه در کنار پروژه مهم شیکاگو هفت از نام ها و چهره های بزرگ سینمایی همچون استیون اسپیلبرگ در ساخت و به تصویر کشیدن این روایت نام برده شد. یکی از مهمترین مسائلی که باعث عقب افتادن ساخت پروژه ای با نام شیکاگو 7 شد ، کمبود بودجه ساخت فیلم در آن سال ها بود. فیلم دادگاه شیکاگو هفت تا حدودی توانسه است به قصه و تاریخ اتفاق افتاده مستند وفادار بماند ولی تفاوت هایی نیز در ساختار و فیلمنامه به وجود آمده است که نباید نادیده گرفته شود.

تحلیل فیلم دادگاه شیکاگو هفت

روایت قصه و داستان فیلم 
نقد و بررسی فیلم The Trial of the Chicago 7

فیلم اعتراضات گسترده مردم آمریکا رو در سال ۱۹۶۸ روایت می‌کند که برای جلوگیری و توقف جنگ آمریکا و ویتنام انجام شد و با سرکوب گسترده پلیس آمریکا مواجه شد. در خلاصه تحلیل فیلم می توان گفت دادگاه شیکاگو هفت بیانگوی این حقیقت است که نظام حکومتی کشور بزرگی چون آمریکا به قدری کثیف و سیاه می تواند باشد که تمام امتیازات و فرصت هایی را که متهمین برای خلاصی از اتهام دارند رو ازشون سلب کنه.

فیلم تماما نشان می دهد که دولت امریکا در پرونده اعتراض برای جلوگیری از جنگ با ویتنام تمام شهود ، قاضی و حتی معاون دادستان ( شوارتز ) که تماما میدانست متهمین بی گناه می باشند را به عبارتی می خرد و آنها را مجبور به تایید و رای به حکم گناهکاری متهمین می کند. اثر سورکین می رود که با یک تیر دو نشان را زخمی کند و به این ترتیب در حالی که شما شاهد ورق خوردن برگه ای از تاریخ سیاسی کشور آمریکا می شوید ، فیلم اشاره جدی به یکی از افتضاح ترین دادرسی ها در کل تاریخ جامعه حقوقی آمریکا نیز دارد.

 نقد فیلم دادگاه شیکاگو هفت

یادداشتی درباره فیلم دادگاه شیکاگو هفت
محصول 2020 کشور آمریکا

گویی همه چیز از قبل بر علیه متهمین برنامه ریزی شده است … تمام کارها و چیدمان هیأت منصفه به گونه ای بوده است که متهمین هیچ شانسی برای پیروزی نداشته باشند. در میان هیات نفرات منصفه ، شماره شش و یازده هم کلام و همراه با متهمین بودند اما با یه نقشه ی از پیش تعیین شده ، به ظاهر این افراد از طرف حزب پلنگ سیاه مورد تهدید قرار گرفتند و در نهایت آنها نیز به دلیل این تهدیدات موضع خود رو عوض کردند و از هیات منصفه کنار رفتند. در حالیکه این تهدید از طرف دولت و به اسم حزب پلنگ سیاه انجام شده بود ، در بازنگری بعدی برای چیدمان هیات منصفه ، هیات منصفه به طور مستقیم از طرف قاضی هافمن مورد قرنطینه قرار گرفت که دوباره متهمین حتی ذره ای شانس برای اثبات عدم گناهکار بودن خود هم نداشته باشند.

ما تاریخ و نتیجه کار را می دانیم ولی در طی فیلم کارگردان با زیرکی در بعضی از مواقع رگه هایی از امید و حتی پیروزی در دادگاه را هم برای مخاطب به تصویر می کشد اما بعد از چند دقیقه بوم ….. همه ی امید ها به پیروزی دوباره از بین می‌رود و این مسئله خود خشم بیننده را بیش از بیش نسبت به این حجم از نا عدالتی ها افزایش می دهد. فیلم در ابتدا اشاره مهم و جالبی دارد که چیزی به اسم دادگاه سیاسی وجود ندارد اما خود فیلمساز در طی فیلم و انتها این فرضیه را مردود اعلام می کند. در اولین وقفه دادگاه در اتاق ابی هافمن می گوید : “این یک دادگاه سیاسیه که برامون راه انداختن که تصمیم شونو از قبل گرفتن”

فیلم شیکاگو هفت

تحلیل سیاسی فیلم
دادگاه شیکاگو هفت

حالا مخاطب مطلع این حقیقت می باشد که نه تنها چیزی به اسم دادگاه سیاسی وجود دارد بلکه در خیلی از این دادگاه ها همه چیز بر علیه متهم برنامه ریزی می شود و از قبل لباس زندان بر تن متهم پوشانده می شود. دادگاه شیکاگو 7 به نحوی برخورد با متهمین سیاسی را به تصویر می کشد که روح هر انسان بی طرفی را قلقک می دهد. در طی داستان ، مخاطب احساس این را کم کم دارد که به قدری با این زندانیان در دادگاه ها بد برخورد می شود که واقعا به دور از وجدان آدمیست و به شدت شرم آور و شنیع است .

پلیس ها ، دادستان ، قاضی ، همه و همه از قبل حکم رو صادر کرده بودند و برگزاری و نمایش محاکمه به نوعی حکم خیمه شب بازی رسانه ای را ایفا می کرد. در سکانسی از فیلم میبینم که پلیس ها نشان و اسم خودشون رو از رو لباس ها کندن و متهمین رو به داخل رستوران یا کافه ای که در اون لوکیشن حضور داشت هل میدن و جوری وانمود می کنند که متهمین قصد حمله به کافه رو داشتند تا امنیت افراد داخل کافه رو سلب کنند.

جالب اینجاست که مردم داخل کافه هم هیچ عکس ‌العملی به این کار پلیس نشون نمیدن و در حقیقت این اتفاق شبیه به زمانیه که پلیس به ناحق مشغول کتک زدن یک شهروند در خیابانه و بقیه ی مردم در حال فیلم گرفتن هستند و انگار متعلق به اون دنیا و به اون جامعه نیستند و دقیقا در فیلم مستقاما به این نکته  اشاره می شود:  « انگار داخل کافه دهه ۵۰ هست و بیرون کافه دهه ۶۰ »

دادگاه شیکاگو هفت

تحلیل ساختاری فیلم  و شخصیت ها
The Trial of the Chicago 7

در تمام لحظات دادگاه ، قاضی به متهمین حکم اهانت به دادگاه می دهد و به معاون دادستان حکم اعتراض وارد است. قاضی دادگاه کاملا به این نکته اشاره می‌کنه که این یک دادگاه نیست ، این یک برنامه مضحک و خنده دار است. فیلم ذره ذره افتضاح بودن نحوه قضاوت در رابطه با این پرونده را به تصویر میکشد ، قضاوتی که بر پایه ی ظلم و دغل بازیست و برعکس شعار اصلی هر دادگاهی ، هیچ بویی از عدالت نمی برد.

کارگردان در ساخت و شکل گیری کاراکتر های محوری قصه موفق است و هر یک از متهمین حاضر در دادگاه ، شخصیت جالبی دارند که مخاطب را با خود همراه می کنند. به عنوان مثال ابی هافمن ( با بازی ساشا ارون کوهن ) با بیان جملاتی خنده دار در دادگاه و طنازی هایی که دارد ، یک شخصیت کاملا سمپاتی را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. همچنین شخصیت پردازی قاضی که در طی فیلم دقیقا یک شخصیت رادیکال نمایان می شود.

شخصیت و بازیگران فیلم دادگاه شیکاگو 7

تام هیدن ( با هنرنمایی ادی ردماین ) از همان ابتدا شخصیت رهبر را در ذهن مخاطب فیلم به نام خودش ثبت می کند ، او رهبریست که در تنگناها افراد تحت رهبری خود را سربلند بیرون می آورد و دقیقا اشاره داریم به سکانس آخر و پایان بندی فیلم که دیالوگ ها اینچنین صورت می گیرد:
قاضی : اگر ابراز ندامت کنین و بدون اهانت به دادگاه و مختصر دفاعیه آخر خودتون رو ارائه بدین قول میدم در صدور حکم تخفیف قائل شم …

تام هیدن : ابراز ندامت کنم … شما در صدور حکم تخفیف قائل میشین ؟؟؟

قاضی : متوجه نشدین ؟؟؟ تام هیدن : چرا ، قربان …

tdgl nhn'hi ad;h', itj

بررسی سکانس های مهم
نقد فیلم دادگاه شیکاگو 7

از اکت خوب و کم نظیر در کنار لحن کلام ادی ردماین (در نقش تام هیدن ) قبل از شروع به نام بردن اسامی سربازان کشته شده در ویتنام ، معلوم بود قرار است لحظه ای خاص در دادگاه فیلم The Trial of the Chicago 7 اتفاق بیافتد. تام هیدن با خواندن اسامی تک تک سربازان حرف و کلام آخر را بازگو کرد. او هدف از این اعتراضات را جلوگیری از ریخته شدن بیشتر خون سربازان کشور و همچنین مردم ویتنام خواند . اگر در ابتدای فیلم به فراخوان سربازان دقت کنید اشاره می شود که بین 18 تا 24 سال به جنگ ویتنام اعزام میشوند و در این بین اکثریت جوان و زیر ۲۰ ساله بودند. این سکانس نقطه اوج ضربه ای بود که کارگردان می توانست به مخاطب خود وارد کند تا حرف خود و شخصیت های اصلیش را در قالب تصاویر ، دیالوگ ها و موسیقی متن بزند.

یکی دیگر از سکانس های تاثیر گذار فیلم سکانسی بود که کانسلر ، وکیل متهمین ( با بازی مارک رایلنس ) در نقش معاون دادستان شوارتز ظاهر شد و تام در جایگاه شاهد قرار داشت و مکالمه ی به شدت خوب و جالبی بین این دو صورت گرفت . هدف از این کار این بود که اگر فردا در دادگاه تام در جایگاه شاهد قرار بگیرد و شوارتز او را مورد سوال قرار بدهد ، تام برای هر کدام از سوالات احتمالی شوارتز جوابی در دست داشته باشد .

داستان واقعه دادگاه شیکاگو | فیلم رویداد سیاسی دادگاه شیکاگو

« اگر قراره خونی ریخته بشه ، بهتره تو کل شهر شیکاگو ریخته بشه »

جمله ای بود که آن روز ها معترضین در هنگام اعتراض دکلمه می کردند و برداشت بدی از آن جمله صورت گرفت. در این شعار منظور از خون ، خون خود متهمین و معترضین در سطح خیابان بود . زمانی که ابی هافمن در جایگاه شاهد قرار گرفت با آوردن جمله ای از عیسی مسیح به دادگاه توضیح می دهد که با کم یا اضافه کردن کلامی به یک جمله می توانید هزاران مفهوم از آن استخراج کنید. حتی  اگر این کارو با جمله خود مسیح هم انجام بدهید ، الان می بایست مسیح نیز در  کنار ما در زمره متهمین قرار می گرفت. ولی در نهایت دادگاه فقط به دنبال استخراج مفهومی بود که به نفع صدور حکم خودش می باشد.

داستان دادگاه شیکاگو ، دستان جهان امروز ما

جالب است که فیلم دادگاه شیکاگو به عنوان یک فیلم که بیانگوی قسمتی از تظاهرات سال های دهه 60 میلادی است، زمانی ساخته و دیده میشود که ما در قرن جدید و سال 2020 قرا داریم و چندی پیش ماجرای جرج فلوید و تظاهرات گسترده بعد ز آن را تجربه کرده ایم. با این فیلم همراه می شویم درحالی که مستقیما به خشونت پلیس در مواجه با معترضین اشاره می‌کند.

در قسمتی از فیلم که به زیبایی تدوین و کارگردانی شده است، روایت برخورد پلیس با معترضین ، به صورت موازی از زبان اَبی هافمن در اجرای استندآپ و زبان شاهدین حاضر در دادگاه را داریم. در این بین ما خیلی راحت به حقیقت ماجرا نزدیک می شویم و دلهره ی وقوع حادثه از پیش در جان مخاطب می افتد. جملات دردآور و سیاه اَبی هافمن در شرح ماجرا تاثیر خود را بر مخاطب می گذارد. مثلا وقتی از گاز اشک آور و باتومی که پلیس در دست داره و به وسیله آن به جون معترضین در خیابان ها می افتد صحبت می کند ، حس درد و خشم را برای مخاطب تداعی می کند. او می گوید باتوم ها از جنس چوبی است که با اون چوب ، چوب بیسبال را می سازند. چوب بیسبال در فرهنگ نمادین مردم آمریکا به عنوان یک سلاح سرد سخت و جدی تلقی می شود.

نقد فیلم دادگاه شیکاگو هفت

 کم رنگ کردن سیاه پوستان در دادگاه

پلیس فیلم ، پلیس امروز است ، دادگاه ، دادگاه امروز است و سیاست ، سیاست امروزه ماست و امروزه همه ی ما به خوبی می دانیم که دادگاه سیاسی همه جای دنیا وجود دارد و با ناعدالتی ترین حالت ممکن برگزار می گردد. و این حقیقت برای آدمی به شدت عصبی کننده است حتی در کشور پیشرفته و پهناوری همچون آمریکا که خود را ابر قدرت جهان می نامد.

فیلم در بعضی از قسمت ها تم و رنگ نژادپرستی نیز به خود می گیرد و همین امر می تواند دستخوش بیشتر دیده شدن فیلم در جشنواره ها و کسب جوایز مهم سال را برایش فراهم کند. زمانی که بابی جی سیل (رییس حزب پلنگ سیاه) در شروع دادگاه چندین بار خطاب به قاضی می گوید وکیل من در جلسه حاضر نیست و به شما گفتم که دادگاه رو عقب بندازین اما شما قبول نکردین ، قاضی نشان می دهد که این امر اصلا ذره ای برای دادگاه اهمیتی ندارد. چند روز جلو تر و پس از کشته شدن یکی از نمایندگان حذب پلنگ سیاه ، بعد از اعتراض های بابی سیل در دادگاه، رسما دهان آن را می بندند.

البته شاید سورکین به عنوان نویسنده و کارگردان اثر نخواسته است زیاد غلظت مساله نژاد پرستی را در فیلم بالا ببرد. چرا که در فیلم به حزب پلنگ سیاه (به عنوان نماد سیاه پوست ها) خیلی کم تر از چیزی که باید وقت می دهد و در مقایسه با بخش های دیگر فیلم کمتر بهش توجه می شود. درحالیکه در اعتراضات ۱۹۶۸ برای جلوگیری از ادامه جنگ ویتنام حزب پلنگ سیاه و سیاه پوستان شاید یکی از مهمترین نقش ها را ایفا کردند.

جمع بندی

در کل جدیدترین اثر ارون سورکین با بهره گیری از دو جین بازیگر درجه یک کاربلد توانسته است داستان آن سالهای نسبتا دور آمریکا را به خوبی برای بیننده امروز تصویر سازی کند و حس همدردی و خشم بیننده را نسبت به بی عدالتی های موجود بر انگیزد.

با آرزوی اینکه هیچگاه در هیچ کجای زمین شاهد بی عدالتی های دردآور نباشیم

استودیو فیلمسازی کاتشو

دانلود فایل پی دی اف


تریلر و تیزر تبلیغاتی فیلم دادگاه شیکاگو 7


The Trial of the Chicago 7 2020 IMDB

امیدواریم این مطلب براتون مفید واقع شده باشه
حتما در قسمت دیدگاه ، نظرات خودتون رو برای ما و مخاطبای ما کامنت کنید 

همچنین می تونید این مطلب رو از طریق سرویس های اشتراک زیر برای دوستان خود ارسال کنید

3/5 - (2 امتیاز)

12 دیدگاه

  • Avatar for Arya محمود رضابیگی گفت:

    با سلام ، از خوندن نقد و تحلیل فیلم دادگاه شیکاگو هفت کیف کردم
    قلم خوبی در نوشتن دارید و نقدهلتون هم بنظرم اصولی میاد
    تشکر

  • Avatar for Arya مهیار رضایی گفت:

    من زیاد طرفدار فیلمایی که راجب وقایع تاریخ آمریکاست نیستم این فیلم هم اتفاقی دیدم دوست داشتم نقدشم بخونم نقد فیلم دادگاه شیکاگو هفت خوب بود مرسی از نقدتون

  • عجب فیلمی بود من اصلا نفهمیدم چجوری گذشت کاملا محو روایت فیلم شدم سر دیدنش خیلی دو دل بودم از وقتی که اومد
    بالاخره دیدم و افسوس که چرا زودتر نیومدم سر وقتش

  • تو بازیگرای نسل نسبتا جدیددوتا بازیگر هستن که خیلی دنبال میکنم کاراشونو و از قضا تو این فیلمم هستن هر دو
    یکی ادی ردماین که واقا نشون داده با اختلاف نسبت به هم دوره های خودش بازیگر توان مندی هست و یکی هم جوزف لویت گوردون که اونم کم نداره تو بازیگری هر دو تو فیلم دادگاه شیکاگو هفت عالی بودن. کلا فیلم رو بازی خوب بازیگراش داره میچرخه. بازیگر نقش قاضی هم بسیار خوب بازیکرد و موفق شد جوری که واقا در طی فیلم هی نفرتمون نسبت بهش بیشترو بیشتر میشد

  • خدا وکیلی چرا انقدر فیلمو گنده میکنید
    الان هند عین همینو میساخت مسخرش میکردین
    خیلی سیاه نمای و به قولی احساس بر انگیز شده بود دیگه
    تیکه های نمک ساشا رو از تو فیلم در بیاری رسما فیلم هیچی برا ارائه نداره
    4 از 10 نمره خوبیه براش

  • فیلم واقا قوی و تاثیر گذار بود
    واقا درک نمیکنم چرا به فیلمنامه و دیالوگا انتقاد میکنن
    چون به نظرم دقیقا همین دیالوگا و فیلمنامه باععث تاثیر گذاری فیلم شیکاگو ۷ شده
    نمره بنده ۸ از ۱۰

  • اتفاقا این فیلم خیلی شعاری هستش
    نمیدونم چرا انقدر تحویلش میگیرید
    فقط کافیه به سکانس پایانی فیلم با دقت و بدون تعصب توجه کنید
    در پایان بندی فیلم اصلا یادش میره بی عدالتی سیاسی و ظلم در دادگاه رو و خیلی شعاری همه با هم یه دل میشن. یاد سکانس آخر اخراجیهای 2 میافتم..همونقدر شعاری

  • الان اینجا برای اولین بار تیزر تبلیغاتی فیم شیکاگو هفت رو دیدم
    دارم توهم میزنم یا واقا تو اول تریلر فیلم اسم ایرانو میاره؟؟!!!😐😐

  • واقا تحت تاثیر فیلم بودم تو دو ساعتو خورده ای که گذشت
    به این میگن یه فیلم خوب و انسانی
    من که کلی بغضم گرفت

    • بله با هنر قاب بندی ها و دیالوگ های زیبای فیلم ، سرتاسر فیلم انسانیتو میشه حس کرد و به خوبی میشه با این فیلم انسانی ارتباط گرفت (فیلم به شدت هم در عصبانی کردن مخاطب نسبت به بی عدالتی موفق عمل میکنه)

  • Avatar for Arya مصطفی صانعی گفت:

    چقدر بهم چسبید تماشای این فیلم
    بهترین فیلم امسال با اختلاف
    این پسر Eddie Redmayne چقدر خوبه

    • بله قطعا تو بازار فیلم های بد سال 2020 ، دادگاه شیکاگو هفت حرف برای گفتن بسیار داره
      درمورد ادی رِدماین هم مشخصا با کارنامه ای که ازش سراغ داریم جوانیست که نشون داده ذاتا بازیگره (اونم از مدل Method acting)
      به دلیل درخشش تو سنین پایین آینده خوبی هم پیش رو داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *