ایده و سناریو برای ساخت موشن گرافیک

سناریو موشن گرافیک

موشن گرافیک ها در واقع ویدیوهای دو بعدی هستند که از آن ها در فضای تبلیغات بصری و ترکیب آن با صوت استفاده می شود. نرم افزر هایی مانند افتر افکت به شما این قابلیت را می دهند که انیمیشن ها را بسازید و آن را ساختاری به هم پیوسته تبدیل کنید. همین طور معمولا اجسام و صحنه ها از قبل در یک نرم افزار گرافیکی کشیده شده و سپس در این برنامه جان بخشی می شوند. نرم افزار افترافکت پلاگین های زیادی دارد که به شما اجازه ساخت ویدیوهای قدرتمند تر را می دهد. با ساخت موشن گرافیک می توانید برای وب سایت ها، رسانه های اجتماعی، اینستاگرام، یوتیوب و… تولید محتوا کنید.

البته می توان از موشن گرافیک در تلویزیون، سینما و فیلم، تبلیغات میدانی و همین طور تلویزیون های شهری هم استفاده کرد. موشن گرافیک نیاز به یک طراح و داستان سرا خواهد داشت. اما پیش از هر چیزی اگر قصد ساخت آن را دارید باید بتوانید داستان خوبی بسازید. این داستان را سناریو و ایده می دانند. ایده باعث شروع سناریو می شود. مثلا اگر طراح سایت هستید. می توانید یکی از ویدیوهای خود را به سئو اختصاص دهید.

ساخت موشن گرافیک

گام اول در تولید موشن گرافیک: داستان نویسی را شروع کنید

اولین قدمی که می تواند به شما کمک کند شروع داستان نویسی است. قطعا اولین نتیجه شما خیلی خوب نخواهد بود. اما اگر همین رویه را پی گیری کرده و روزی چند ساعت را به نوشتن اختصاص دهید، در نهایت هم قوه تخیلتان فعال می شود و هم می توانید متناسب با موضوع کارتان را انجام دهید. پس از آن قطعا شما از ساختن

موشن گرافیک قصد و انگیزه تجاری و بیزینسی دارید. اجازه ندهید که این مسئله بر شما غالب شود. حتی اگر قصد تبلیغات تاثیرگذار در موشن گرافیک خود دارید. این کار را به صورت غیرمستقیم انجام دهید.

اشتباه دوم دیگر، ساخت موشن های پیچیده و بزرگ با محتوای طولانی از نظر زمانی بدون استراتژی و داستان مناسب است. اگر ایده تان آن طور که باید و شاید شکل نمی گیرد، اشکالی ندارد که اگر موشن گرافیک شما یک دقیقه باشد. این خیلی بهتر از محتوای 4 دقیقه ای بی معنی و مفهوم خواهد بود. اولین مسئله ای که باید در هنگام طراحی موشن به یاد داشته باشید این است که طیف مخاطبان شما در چه سنی هستند؟

انتخاب جامعه هدف در موشن گرافیک

برای این که جامعه هدف خود را بشناسید و بتوانید بر مبنای آن موشن گرافیک درست کنید چند اصل را مرور کنید. اول این که محدوده فعالیت شما چیست؟ آیا قصد ساخت یک تیزر تبلیغاتی را دارید؟ می خواهید محصولی را تبلیغ کنید؟ توضیحی در خصوص یک خدمات دارید و یا قصد شما استفاده از ویژگی روایت گونه و راوی محور است؟ فکر می کنید که کاربران پس از این که ویدیوی شما را ببینند چه حسی خواهند داشت؟ با اعضای دیگر تیم خود همفکری داشته باشید. ساختن یک موشن گرافیک، از صفر تا صد با سناریوی خودتان و ایده ای که استفاده می کنید کار فوق العاده سختی است. وقتی بخشی از موشن گرافیک خود را می سازید در مورد رنگ، طرح، تنوع و روند داستانی آن با دیگران مشورت کنید. نترسید. موشن گرافیک خود را به آن ها نشان دهید و از آن ها نظر بخواهید.

یکی دیگر از اشتباهات متداول کسانی که قصد نوشتن سناریو را دارند کپی از روی دست دیگر موشن گرافیک هاست. ایده برداری خوب است. اما کپی یک اشتباه بزرگ بوده و در نهایت موشن گرافیک شما دیده نخواهد شد. پس بهتر است که قانون کپی رایت را جدی بگیرید که حداقل به نفع خودتان است. اولین اصلی که باید در هنگام نوشتن سناریو موشن گرافیک به یاد داشته باشید مشخص کردن زمان ویدیو است.

ایده موشن گرافیک

انتخاب صدای مناسب برای ویدیو موشن

یکی از مهم ترین مسائل در مورد ساخت یک ویدیو موشن گرافیک، انتخاب صوت است. همان طور که گفتیم پس از تصویر صدا ویژگی مههمی است. لحن مورد نظر شما چیزی است که بیشتر گوش مخاطبان را درگیر می کند. مثلا اگر قصد انتشار یک ویدیوی آموزشی را دارید بهتر است که از لحن های جدی استفاده کنید. اگر جامعه هدف شما کودک و سنین پایین است، قطعا منطقی نیست که بخواهید سناریو نویسی خود را بر اساس ساختار های جدی و همین طور صوتی با کلمات غیرقابل فهم و سنگین ترکیب کنید. ساده گفتن و ساده نوشتن در موشن گرافیک اهمیت ویژه ای دارد. پس از آن به فکر جزئیات ویدیو باشید. می توانید متنی مهم را در قالب یک بروشور به خورد مخاطب بدهید.

جداول آماری و اشکالی که چندین عدد را مقایسه می کنند ایده های جالبی هستند: مثلا قصد دارید در این مورد صحبت کنید که چند درصد از وبسایت های جهان برای بازدید با موبایل مناسب هستند.

فیلم شما یا توضیحی و یا تبلیغاتی خواهد بود. تصور کنید که یک وب سایت آموزش مهندسی برق دارید. شما می توانید بسیاری از مفاهیم خود را به وسیله یک ویدیو موشن گرافیک به کاربران خود توضیح دهید. یا این که می خواهید تبلیغات خود را به یک اینفلوئنسر بسپارید، در این مورد ویدیوهای موشن گرافیک از اسکرین رکورد صفحه سایت و خدمات شما جذاب تر خواهد بود.

اگر در این مورد ایده ندارید، نخست باید از ویدیوهای مشابه استفاده کنید. مثلا اگر فروشگاه خودرو هستید، در اینترنت عبارت موشن گرافیک خرید خودرو و یا معادل لاتین آن را جستجو کنید. یوتیوب یکی از بهترین منابع برای مشاهده ویدیوهای موشن گرافیک و طرح های آماده است. کپی نکنید. صرفا به فکر افزایش خلاقیت با دیدن باشید.

باید ها و نباید های ایده موشن گرافیک

یکی از مهم ترین مسائل در حین نوشتن ایده و سناریو برای موشن گرافیک، طولانی نبودن آن است. البته این در صورتی قابل انجام خواهد بود که شما می خواهید یک ویدیوی آموزشی منتشر کنید. در این صورت بهتر است سعی کنید اصل خلاصه گویی را پیش بگیرید. همین طور در موشن گرافیک طوری بنویسید که در ابتدا و انتها کسب و کار و یا خدمات شما معرفی شود.

در صورتی که قرار است از گوینده برای موشن گرافیک خود استفاده کنید. بهتر است از او بخواهید تا هیجان کاذب ایجاد کند و یا در شرایطی که ممکن است کمی بیشتر به متن آب و تاب بدهد. موسیقی یکی از بخش های مهم هر موشن گرافیک خواهد بود. حتی اگر قرار است از گوینده استفاده کنید. می توانید از یک موسیقی متن بهره گرفته و جلوه ای جذاب تر به ساختار ویدیوی خود بدهید. .

در صورتی که شما قرار است موشن گرافیک را طراحی کنید بهتر است که از کاراکترهای کارتونی مشهور استفاده نکنید. اشکال و شخصیت هایی را ایجاد کنید که قبلا در هیچ دنیای موشن گرافیک و یا انیمیشنی خلق نشده اند. به فکر چهره های جدید باشید. اگر بخواهیم در نهایت یک تعریف جامع برای سناریو در موشن گرافیک داشته باشیم، باید بگوییم که موشن گرافیک یک تجربه کوتاه از داستانی است که شما در محتوای تصویری خود قرار است خلق کنید. یعنی از صفر تا صد آن را روی کاغذ می نویسید و به این مسئله می پردازید که چگونه یک داستان شروع می شود، عناصر هر کدام چه حرکتی می کنند و در نهایت چگونه می توان انیمیشن را تاثیرگذار تر نشان داد.

جالب ترین ایده های موشن گرافیک در سال 2021

در سالی که گذشت استفاده از موشن گرافیک به اوج خود رسیده بود. ایده های جذابی خلق شدند که شما هم می توانید از روی دست آن ها انجام دهید. نگران نباشید منظور ما این نیست که سناریو را کپی کنید. بلکه صرفا می توانید از جلوه های ویژه برای این کار استفاده نمایید. یکی از ابزار های جالبی که در سال 2021 خیلی از آن استفاده شد، گرین یا Grain بود. به واسطه آن ویدیوهای شما واقعی تر به نظر می رسد.

مورفینگ مورد بعدی است. در مورفینگ شما سرعت کاراکترهای نوشتاری را بیشتر کرده و با ترکیب چند رنگ می توانید یک متن بنویسید. معمولا مورفینگ برای ابتدا و انتهای موشن گرافیک بسیار جذاب و دیدنی است. می توانید برای نوشتن متن های تاثیرگذار از آن استفاده کنید.

در کنار این مورد لوگو موشن نیز امروزه یک روش جذاب برای مشاغل و کسب و کار ها به جهت معرفی از طریق موشن گرافیک شده است. لوگوهای متحرک در حال حاضر یکی از جذاب ترین ایده ها برای جذب مشتری هستند. حتی اگر ویدیوی شما انیمشین یا موشن گرافیک نیست. می توانید در بخشی از آن از لوگوموشن استفاده کنید. در نهایت حرکت مایعات نیز یکی دیگر از بهترین ترند های موشن گرافیک در سال 2021 میلادی بود. به واسطه استفاده از آن شما می توانید عناصر مختلف را با هم ترکیب کنید. حرکت های این گونه معمولا به بیننده حس مثبت و خوبی منتقل می کند. تصور کنید که یک لگو در مقابل چشم شما ساخته می شود. این حس تکمیل شدن از نظر بسیاری جذاب است.

پرسش مهم در موشن گرافیک: چه چیزی می خواهم؟

تصور کنید که به شما ایده طراحی یک موشن گرافیک داده می شود. مثلا یک گالری خودرو از شما می خواهد که برای تبلیغاتش موشن گرافیک بسازید. اولین سوالی که در ذهن شما ایجاد می شود این است که چه چیزی می تواند در چنین موضوعی برای کاربران جذاب باشد؟ قطعا در مورد یک گالری خودرو مسئله نحوه خرید و نحوه انتخاب خودرو ها و یا تنوع در خودرو ها و مسائل این چنینی جذاب خواهد بود.

پرسش دومی که باید در خودتان ایجاد کنید این است که چرا مشتری باید از خدمات این اتوگالری استفاده کند؟ مگر چه تفاوتی با دیگر مراکز خواهد داشت؟ چه چیزهایی برای ارائه دارد. در داستان و سناریو نویسی خود می توانید از این پرسش ها استفاده کنید و به واسطه آن ها ایده خلق کنید. همین طور اگر به ساختن موشن گرافیک تسلط دارید باید بگوییم که این هنر درامد بسیار خوبی در ایران دارد. می توانید به واسطه ارائه آموزش های آن نیز کسب درآمد کنید و یا این که خودتان پروژه های خلاقانه طراحی کنید. البته در کنار یادگیری علم موشن گرافیک شما باید یا با یک شرکت دریافت سفارشات و پروژه همکاری کنید و یا این که علم بازاریابی را بیاموزید.

جمع بندی

بیش از هر چیزی در هنگام خلق یک موشن گرافیک پایان خوب جذاب است. معمولا کاربران در اینترنت و فضای دیجیتال به دنبال انتهای یک ویدیو هستند. حتی شاید کل ویدیوی شما را به جلو بزنند تا به انتهای آن برسند. در صورتی که خیلی موضوع و محوریت کار شما رسمی نیست می توانید از طنز و شوخی هم در موشن گرافیک استفاده کنید. البته بهتر است که کار را در صورتی که قشر مخاطب شما کودک نیست، خیلی به جو کودکانه نزدیک نکنید. به هر حال توجه به رده سنی مخاطبان نیز اهمیت زیادی دارد. باید بدانید که امروزه موشن گرافیک یکی از محبوب ترین روش های جذب مخاطب در هر پلتفرمی است.


ممنون که تا پایان این مقاله همراه کاتشو بودید. کاتشو یک شرکت فیلمسازی حرفه ای است که در حوزه ساخت انواع محتوای ویدیویی از جمله ساخت تیزر تبلیغاتی در سبک های گوناگون فعالیت می کند. همچنین ساخت فیلم صنعتی برای شرکت ها و مراکز تولیدی مختلف ، ساخت فیلم مستند ، ساخت کلیپ اینستاگرام و ساخت فیلم مراسم  از دیگر فعالیت های تخصصی این شرکت می باشد.

5/5 - (3 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *