آموزش سوشیال مدیا، تبلیغات و کسب درآمد از شبکه های اجتماعی

تبلیغات در سوشیال مدیا

[vc_row][vc_column][cz_title id=”cz_105907″]

مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می دهیم:

[/cz_title][cz_gap height=”35px”]

  • تعریف سوشیال مدیا
  • کاربرد سوشال مدیا و اهمیت شبکه های اجتماعی
  • انواع سوشیال مدیا
  • سوشیال مدیا مارکتینگ و کسب درآمد از شبکه های اجتماعی
  • نکات مهم فعالیت در سوشیال مدیا مارکتینگ
  • معرفی 4 شبکه اجتماعی محبوب در سال 2021
  • شبکه های اجتماعی در ایران
[cz_gap height=”35px”][cz_free_line position=”tac” id=”cz_91038″ sk_line=”background-color:#a8a8a8;height:1px;”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

مقدمه ای بر سوشیال مدیا و شبکه های اجتماعی

در ابتدای امر شاید همین کلمه سوشیال مدیا براتون ابهام داشته باشه ، سوشیال مدیا به وب سایت ها و برنامه هایی گفته می شود که به گونه ای طراحی شده اند که به افراد این امکان را می دهد تا مطالب را سریع، کارآمد و در زمان واقعی به اشتراک بگذارند.

در حالی که امروزه بسیاری از افراد از طریق برنامه های گوشی های هوشمند خود و به راحتی هر چه تمام تر در موقعیت های مختلف ، به شبکه های اجتماعی دسترسی پیدا می کنند، این ابزار اولین بار بر روی کامپیوترها شروع به کار کرد. سوشیال مدیاها می توانند به هر وسیله ارتباطی که به اینترنت متصل باشند، اجازه دهند به طور گسترده محتوای خود را به اشتراک بگذارند و با مردم تعامل داشته باشند.

ساخت موشن گرافیک

با روی کار آمدن انواع ابزار ها و شبکه های اجتماعی در بستر بی انتهای اینترنت آن هم در طی مدت زمانی کوتاه ، حال و هوای جهان دچار تحول عظیمی شد، جوری که تک تک این ابزار ها و رسانه ها زندگی روزمره ما انسان ها را به خود و یکدیگر گره زده است.

از این رو بسیاری عصر امروز ما را عصر تکنولوژی و تعامل می دونن. توانایی به اشتراک گذاشتن عکس ها، نظرات و رویدادها در زمان واقعی، شیوه زندگی فردی و تجاری ما را دگرگون کرده است. در اینجا اصول استفاده از سوشیال مدیا و چگونگی استفاده از آن برای کمک به ارتقا تجارت مطرح می شود.

آموزش سوشیال مدیا | معرفی یک سوشال مدیا خوب | قوی ترین و بهترین شبکه اجتماعی

تعریف سوشال مدیا یا سوشیال مدیا چیست ؟

یک بار دیگر به تعریف جامع این کلمه می پردازیم: به طورکلی سوشیال مدیا (رسانه های اجتماعی) هر وسیله دیجیتالی است که به کاربران امکان می دهد به سرعت محتوا را ایجاد و با مردم به اشتراک بگذارند. شبکه های اجتماعی طیف گسترده ای از وب سایت ها و برنامه ها را در بر می گیرد و امروزه هر یک از آنها به واسطه هدف و امکاناتی که در دست کاربران خود قرار داده اند، شناخته و استفاده می شوند.

برای مثال توییتر که در به اشتراک گذاری لینک ها و پیام های کوتاه تخصص دارد و ما شاهد این هستیم که انسان ها در سرتاسر جهان ، گفته های خود را در قالب یک توئیت با دیگران به اشتراک می گذارند. یا مثلا موارد و نرم افزار های دیگری چون اینستاگرام و تیک تاک  که ابتدا با هدف به اشتراک گذاری عکس و فیلم ساخته و به کاربران اراده شدند.

همین اپلیکیشن اینستاگرام می تواند نمونه خوبی برای سیر پیشرفت و تکامل یک شبکه سوشیال مدیا باشد که در حال حاضر با بروز رسانی های پیوسته و در اختیار گذاشتن امکانات متعدد ، فضای خود را به بک بازار بزرگ برای تبلیغات نیز تبدیل کرده است.

در یک مقاله مجزا به اینستاگرام و اینستاگرام مارکتینگ پرداخته ایم ، برای خواندن مقاله روی لینک طلایی رنگ بزنید.

آنچه سوشیال مدیا را منحصر به فرد می کند این است که هم گسترده هستند و هم بدون سانسور! در حالی که بسیاری از شرکت های رسانه های اجتماعی محدودیت هایی را اعمال می کنند، اما باز هم آزادی های اجتماعی و سیاسی این شبکه های اجتماعی نسبت به سایر موارد چون کانال های تلویزیونی و رسانه ها بیشتر است.

هر کسی که به اینترنت دسترس دارد با در دست داشتن یک گوشی هوشمند ، می تواند یک حساب در یکی از این سوشیال مدیاها (رسانه های اجتماعی) بسازد. شما می توانید هر محتوایی را که دوست دارید در این فضاها به اشتراک بگذارید و اجازه دهید هر کسی از هر جای دنیا  از آن ها بازدید کند و بازخورد آن ها را بگیرید.

سوشال مدیا چگونه کار می کند؟ | کاربرد سوشیال مدیا

سوشیال مدیا چگونه کار می کند ؟

از آنجا که رسانه های اجتماعی انواع مختلفی از وبسایت ها و برنامه ها را پوشش می دهند، عملکرد این ابزارها متفاوت است. با این حال، بیشتر سایت های سوشیال مدیا با ایجاد پروفایل توسط کاربر کار خود را شروع می کنند که اکثریت نیازمند داشتن یک ایمیل و ارائه بعضی اطلاعات اولیه چون نام و سن برای هر فرد می باشد.

مراحل ثبت نام و عضویت در هر یک از این شبکه ها تقریبا ساده و شبیه به یکدیگر می باشد. پس از ایجاد پروفایل ، کاربران می توانند محتوا های خود را در قالب های مختلف انتشار کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند.

مثالی از سوشال مدیا :

یک کاربر فیس بوک با یک حساب جدید می تواند یک عکس گرفته و آن را با یک عنوان و متن در پروفایل خود به اشتراک بگذارد. کاربران سوشیال مدیا علاوه بر ایجاد محتوا برای حساب خود می توانند کاربران دیگر را نیز پیدا کرده و محتوای اشتراک گذاری شده آن ها را مشاهده نمایند و نظرشان را در رابطه با آن موضوع بیان کنند.

بسته به نوع رسانه اجتماعی، یک کاربر ممکن است دیگری را دنبال کند یا او را به عنوان یکی از دوستان خود اضافه نماید یا در صفحه یا پروفایل شخصی فرد مشترک شود. هر کدام یک از این شبکه ها سیاست کاری خود را دارند و متناسب با چارچوب ساختاری خود امکاناتی را در اختیار کاربران قرار می دهند.

انواع سوشیال مدیا کدام اند ؟

انواع مختلفی از رسانه های اجتماعی وجود دارد و بر اساس خدماتی که ارائه می کنند می توانند به چند دسته تقسیم شوند. در اینجا به چند مورد از مهمترین سوشیال مدیا ها اشاره می کنیم و با ذکر مثال در رابطه با کاربردشان توضیح می دهیم:

انواع سوشیال مدیا | شناخت انواع رسانه های اجتماعی

  • شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی اغلب برای به اشتراک گذاری ایده ها و مطالب کاربران و همچنین ایجاد ارتباط و تبادل افکار بین کاربران می باشد. شبکه هایی چون فیسبوک و توییتر نمونه هایی موفق وبزرگ از این نوع سوشیال مدیا هستند.

فیس بوک که رسما در سال 2004 فعالیت خودشو آغاز کرد از همان ابتدا با ارائه امکاناتی متفاوت و جذاب کاربران زیادی را به سمت خود جذب کرد و در حال حاضر و با گذشت این چند سال می توان از آن به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی در جهان نام برد. از دیگر شبکه های اجتماعی محبوب در جهان می توان به لینکدین اشاره کرد که تقریبا در این دسته قرار می گیرد.

  • شبکه های رسانه ای

برخلاف شبکه های اجتماعی که تخصص آن ها به اشتراک گذاری افکار و ایده های افراد است، این شبکه ها در به اشتراک گذاری محتواهایی چون فیلم و عکس تخصص دارند. اینستاگرام و یوتیوب نمونه هایی از این دسته می باشند.

به عنوان مثال یک کاربر اینستاگرام عکسی را آماده کرده و بارگذاری می کند و سایر کاربران میتوانند این عکس را دیده و اگر آن را بپسندند، لایک کنند یا در مورد آن نظر بدهند. اگر یک کاربر از این عکس بسیار خوشش آمده باشد ممکن است تصمیم بگیرد آن را ذخیره کند یا در آن صفحه مشترک شده و شاید هم آن را با دیگران به اشتراک بگذارد.

امروزه افراد مشهور در جهان و همچنین تجارت های بزرگ و کوچک از پتانسیل بالای شبکه های رسانه ای بهره می برند. محتوای تصویری این شبکه ها به کاربران شخصی خود اجازه می دهد تا لحظات خود را با دیگران سهیم شوند. همچنین مجموعه ها ، بنرد ها و تجارت های بزرگ نیز از این مزیت در راستای معرفی خدمات و محصول خود استفاده می کنند.

  • شبکه های بحث و گفتگو

شبکه های بحث وگفتگو مانند Reddit بهترین گزینه برای ایجاد یک بحث عمیق بین کاربران هستند. در این نوع از سوشیال مدیا، کاربران می توانند پاسخ های دقیق خود را مرتبط با موضوع مطرح شده در بخش نظرات به اشتراک بگذارند و سایر کاربران می توانند مستقیما به آن نظرات پاسخ بدهند.

این شبکه ها در سرتاسر جهان به رشد مکالمات کمک شایانی می کنند. از تلگرام و واتس اپ نیز می توان به عنوان مسنجر های محبوب در ایران و جهان نام برد که با هدف تعامل و گفتگوی نوشتاری ، صوتی و تصویری رایگان در بستر اینترنت به کاربران ارائه شدند.

شبکه های رسانه ای | شبکه های بحث و گفتگو | شبکه های اجتماعی

سوشال مدیا مارکتینگ و کسب درآمد از شبکه های اجتماعی 

در بالا مختصرو مفید در رابطه با انواع سوشیال مدیا براتون گفتیم و توضیح دادیم که هر کسی می تواند به راحتی در شبکه های اجتماعی ثبت نام کند. همین سهولت در استفاده و مزیت های کاربردی آن است که باعث می شود، سوشیال مدیا ها به یک بخش مهم از بازاریابی برای مشاغل تبدیل شوند.

کلید موفقیت در تمام شبکه های اجتماعی این است که نیازمند توجه و تلاش بازاریابی می باشند تا بتوانند به رشد کسب و کار کمک شایانی نمایند. مهم است که برای سوشیال مدیا احترام و ارزش قائل شد و به آن اهمیت داد تا بتواند به جذب مشتری کمک کند.

در زیر به بررسی برخی موارد از موارد مهم در بازاریابی سوشیال مدیا می پردازیم:

از نظر طبیعی، پیشرفت در سوشیال مدیا در کوتاه مدت می تواند اتفاق بیافتد. سرعت پیمایش و رشد در این شبکه ها بسیار بالا می باشد و روزانه هزاران پست و مطلب در رابطه با یک موضوع خاص در این فضاها نشر داده می شود. برای بهتر دیده شدن باید توجه داشته باشید که مطالب و عناوین تکراری در این شبکه ها مورد توجه قرار نمی گیرد و برعکس یک مطلب جالب و جذاب می تواند بازخوردهای فعال زیادی داشته باشد.

نکات مهم در سوشال مدیا مارکتینگ

یکی از بزرگترین اشتباهات کسب و کارها این می باشد که فکر می کنند میتوانند در تمام شبکه های اجتماعی حساب باز کنند و آنها را بدون فعالیت رها کنند. در حقیقت، ممکن است صفحات غیر فعال شبکه اجتماعی باعث فراری دادن مشتری و ناامیدی او از کسب و کار شود.

سوشیال مدیا مارکتینگ | کسب درآمد از سوشال مدیا

تمرکز بر مشتری در سوشیال مدیا

یک اشتباه بزرگ دیگر از سوی مالکان کسب و کارها این می باشد که فکر می کنند باید در شبکه های اجتماعی در مورد آنچه از کسب و کار خود می خواهند صحبت کنند. این دلیل می تواند مشتری را از کسب و کار مورد نظر دور کند. برای جذب مخاطب و القای حس اعتماد در او مهم می باشد که سوشیال مدیا در مورد آنچه مشتری می خواهد صحبت کند. به طور مثال:

مالک یک کسب و کار کوچک ممکن است در سوشیال مدیای شرکت خود در مورد میزان فروش صحبت کند. این اطلاعات می تواند گاه برای مشتری جذاب باشد اما اگر بیش از حد باشد تنها مشتری را خسته می کند. هدف باید تهیه محتوایی باشد که مشتری نیاز دارد بداند و در مورد آن اطلاعات کسب کند.

اگر از سوشیال مدیا برای کسب و کاری استفاده شود باید مطمئن شد که با مشتریان یک ارتباط دو طرفه برقرار کرد. باید با مشتریان گفتگو کرده و نظر آن ها را نیز جویا شد و از آن نظرات در راستای بهبود عملکرد خود و جموعه خود گام برداشت.

به طور مثال برای فروش یک محصول :

تصویر دو کلا که قرار است به زودی در لیست فروش قرار بگیرند در صفحه سوشیال مدیا منتشر می شود و از مشتریان در مورد اینکه کدام را بیشتر دوست دارند، سوال می کردد. این گفتگو می تواند منجر به ایجاد تعامل میان مشتری ها شود و درصد موفقیت را افزایش دهد. همچنین به کسب و کار کمک می کند تا سلیقه و ترجیحات مشتری را درک نمایند.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که بیشترین محتوای به اشتراک گذاشته شده در سوشیال مدیاها تصاویر می باشد، بنابراین مثلا اگر قصد فروش محصولات خود در این رسانه ها را دارید، بهتر است که تصاویر مناسب و با کیفیتی از محصولات تهیه شود.

این روش به طور چشمگیری می تواند شانس پیشرفت را بالا ببرد. در صورت تولید تصاویر با کیفیت احتمال به اشتراک گذاری محتوای مورد نظر توسط کاربران نیز افزایش می یابد و این برای پیشرفت در social media اهمیت بالایی دارد و تقریبا با بازاریابی دهان به دهان مقایسه می گردد.

موارد و نکات مهم در بازاریابی سوشیال مدیا | تبلیغات در سوشال مدیا

معرفی 4 شبکه اجتماعی محبوب در سال 2022

همانطور که در بالا اشاره شد، شبکه های اجتماعی هرکدام می توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. به طور مثال اگر چه اینستاگرام می تواند یک محیط مناسب برای برندهای تجاری و معرفی آنها باشد اما نمی تواند به یک محیط مناسب برای فروش یا تعامل با مشتریان تبدیل شود و در این موارد لینکدین می تواند کمک بهتری باشد. با در نظر گرفتن این موضوع می توان محیط مناسب تری را برای کسب و کار خود فراهم کرد. در اینجا به معرفی محبوب ترین پلتفرم های سوشیال مدیا در سال 2021 می پردازیم:

  • فیسبوک

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم ، این شبکه اجتماعی که در سال 2004 شروع به کار کرد در حال حاضر یکی از بزرگترین سوشیال مدیا ها محسوب می گردد. شاید کاربران ایرانی در طی چند سال اخیر به دلیل فیلترینگ موجود بر فیسبوک از مزیت ها  و امکانات آن بی بهره مانده باشند اما این حقیقت که فیسبوک در حال حاضر جزو بزرگترین و تاثیر گذار ترین مارکت های جهانی می باشد ، بر هیچ کس پوشیده نیست.

طبق آنالیز ها و آمار و ارقام رسمی خود فیسبوک ، در حال حاضر و در سال 2020 ، تقریبا 2.020.000.000  فعالیت ماهانه به واسطه کاربران فیسبوک در حال انجام می باشد و در این بین میلیون ها کسب و کار بزرگ و کوچک به واسطه این رسانه در حال تبلیغ تجارت و برند خود می باشند. کاربران این شبکه از طریق سیستم عامل گوشی موبایل و ویندوز کامپیوتر به آن دسترسی دارند.

فیسبوک | facebook | معرفی برنامه های سوشیال مدیا

  • توییتر

اگر بخواهیم از 4 شبکه محبوب سال 2020 نام ببریم ، قطعا توییتر یکی از آنهاست. یک شبکه با قابلیت توییتکردن پیام های متنی کوتاه ولی جالب و تاثیر گذار در زمنه های مختلف سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و آموزشی ، باعث جذابی و منحصر به فرد شدن این شبکه اجتماعی شده اند.

در کنار پیام های متنی کوتاه خود ، شما می توانید محتوا های دیگر خود نظیر عکس یا ویدیو را نیز برای دیگران توییت کرده و با آنها به اشتراک بگذارید. توییتر به وسیله دکستاپ و اپلیکیشن موبایل برای کاربران خود ارائه شده است.

در حال حاضر تعداد اعضای فعال در توییتر به بیش از 240 میلیون نفر رسیده است و در این بین ما شاهد اشخاص معروف و برجسته سیاسی ، هنری ، ورزشی و … هستیم. همچنین توییتر نقش بسزایی در رشد و رونق سریع کسب و کارها داشته است.

هستند مدیران و کسب و کار هایی که با عضویت در توییتر با مخاطبان و مشتریان خود همیشه در تعامل هستند و از بازخورد و نظرات آنها در بهبود خدمات و فروش محصولات خود استفاده بهینه را می کنند.

توییتر | Twitter | معرفی برنامه های سوشیال مدیا

  • لینکدین

اگر اهل تجارت و بیزینس هستید باید حتما لینکدین رو بشناسید. چه مدیر یک مجموعه باشید ، چه کارمند و چه یک فرد سرمایه گذار ، باید بدانید که لینکدینذ یک شبکهٔ اجتماعی بر اساس روابط تجاری‌ می باشد. با افزایش چشم گیر سرعتِ منتشر کردن محتوای تصویری در این شبکه به واسطه اعضا و ایجاد ترافیک های بیشتر برای دامنه وبسایت های کسب و کار به وسیله لینک های منتشر شده ، لینکدین به یک الویت و انتخاب برای صاحبین کسب و کار تبدیل شده است. تعداد افرادی که به عضویت این شبکه بزرگ درآمده اند تا سال 2020 به بیش از 700 میلیون نفر در جهان رسیده است.

لینکدین | LinkedIn | معرفی برنامه های سوشیال مدیا

  • اینستاگرام

محیطی از تصاویر خیره کننده و چشم نواز که در سالهای اخیر تاثیر زیادی روی رشد کسب و کارها داشته است. اینستاگرام همچون فیسبوک ولی در مقیاس کوچکتر به دلیل دسترسی به یک منبع از سلیقه ها و علاقه مندی های اعضا ، باعث شده است مدیران و صاحبین کسب و کار های مختلف به سمت این شبکه ی پر قدرت حرکت کرده و مشتریان بالقوه خود را در این میان پیدا کنند. خود صاحبین اینستاگرام نیز با آگاهی از پتانسیل بالای این پلتفرم ، خدمات و امکانات زیادی را در طی آپدیت های خود به کاربران معمولی و پروفایل های بیزینسی خود ارائه می دهند.

اینستاگرام در طی چند سال اخیر سیل عظیمی از مخاطبین و کاربران را به سمت خود کشیده است، به طوری که در کنار پیام رسان تلگرام از اینستاگرام می توان به عنوان محبوب ترین رسانه اجتماعی در داخل ایران نام برد. اگر بخواهیم از اهمیت اینستاگرام بگوییم همین کافیست که امروزه شما حتی بدون داشتن وبسایت رسمی و تنها با داشتن یک صفحه بیزینسی در اینستاگرام و مدیریت اصولی آن ، می توانید در زمینه حرفه و تجارت خود به فردی موفق تبدیل شوید.

معرفی 4 شبکه اجتماعی محبوب در سال 2022 : اینستاگرام

شبکه های اجتماعی در ایران

سالهای اخیر تاثیرات شبکه های اجتماعی در دنیا به خصوص ایران افزایش چشم گیری داشته است. رشد دسترسی مردم به  گوشی های هوشمند یکی از عوامل موثر در افزایش این آمارو ارقام می باشد که نشان می دهد که رشد تکنولوژی بسیاری از افراد را به سمت سوشیال مدیا کشانده و فعالیت کاربران را گسترده تر کرده است.

امروز کسب و کارهای نوظهور در ایران نیز به دنبال افزایش بازار کار خود در این شبکه ها می باشند. سوشیال مدیا ها و رسانه های اجتماعی پر طرفدار و محبوب در ایران شامل موارد زیر می باشند:

  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • واتس آپ
  • فیسبوک
  • توییتر
  • یوتیوب
  • لینکدین
  • گوگل پلاس

استودیو فیلمسازی کاتشو

ساخت تیزر تبلیغاتی

ساخت موشن گرافیک

ساخت فیلم صنعتی

ساخت فیلم مستند

 خدمات ویدیو مارکتینگ

ساخت فیلم مراسم

نویسنده احسان آریا

احسان گلینی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”trailer”][vc_column]

[cz_gap][cz_title id=”cz_102731″]


امیدواریم این مطلب براتون مفید واقع شده باشه
حتما در قسمت دیدگاه ، نظرات خودتون رو برای ما و مخاطبای ما کامنت کنید 

همچنین می تونید این مطلب رو از طریق سرویس های اشتراک زیر برای دوستان خود ارسال کنید

[/cz_title][/vc_column][/vc_row]

5/5 - (4 امتیاز)

6 دیدگاه

  • به نظر من در جامعه امروزی استفاده از سوشال مدیا برای بیزنس‌ها حرف اول رو در معرفی برندشون میزنه مرسی از مقاله خوبتون درباره تعریف سوشال مدیا.

  • همین امروزو فردا اینستاگرامم فیلتر می کنن راحت می شین
    اونوقت باید با اپ بله مارکتینگ کنیم هممون بحمدلله

  • Avatar for Arya رضا بهزاد گفت:

    تلگرام با اینکه فیلتره هنوزم تو ایران کلی کاربر فعال داره
    با اینستاگرام جزو بیشترین تعداد کاربرن تو ایران
    بقیه برنامه ها فراگیر نیست مثل این دوتا
    مثلا یه قشر خاص میرن سراغ توییتر و یه قشر خاص لینکدین
    ولی همه ی اونایی که تو توییترو لینکدین هستند قطعا یه حساب اینستاگرام هم دارند

    • بله درست می فرمایید ،
      اینستاگرام در طی چند سال اخیر به شدت فراگیر شده آن هم نه فقط در ایران بلکه در وسعت جهانی
      یکی از مهمترین دلایل این فراگیری هم سرویس و خدماتیه که اینستاگرام در طی این چند سال به کاربرای خودش ارائه داده و با آپدیت ها و بروزرسانی ها پیوسته ابزار و مزیت های جدیدی رو در اختیار کاربر گذاشته

  • توی مقاله ای که نوشته بودید در مورد توئیتر و لینکدین خیلی اغراق شده بود به نظرم
    در حال حاضر اینستاگرام که زیر نظر فیسبوک هم هست بهترین محیط در بین سوشال مدیاها هستش

    • سلام دوست عزیز
      مساله اغراق کردن نیست … توییتر و لینکدین هر کدام بیش از یک دهه مشغول به فعالیت هستند و از همان ابتدا کاربران خاص خودشان را دارند
      همونطور که تو مقاله هم اشاره شد هر کدام از این پلتفرم ها خصوصیات و مزایای منحصر به فرد خودشونو دارند … توییتر و لینکدین هم هر کدام متناسب با کاربردی که کارند وسرویسی که به کاربران خود ارائه می دهند، مورد استفاده واقع می شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *